ПРОПАЛА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ИДЕ У ПЕНЗИЈУ!

Упркос променама које се у претходном периоду спроводе у Српској напредној странци, па тако и у смедеревском одбору напредњака, а којима је циљ увођење нових кадрова који ће бити ближи грађанима, градоначелница Јасна Аврамовић и даље се грчевито бори за фотељу коју не жели да испусти ни по коју цену. Иако већ дуже време нема подршку странке коју представља, због бахатих поступака и понашања које је у супротности са политиком за коју се залаже Александар Вучић, свом најближем окружењу и све мањем броју грађана код којих није изгубила кредибилитет, Аврамовићева на све начине покушава да своју позицију прикаже јачом него што јесте.
-Веома често, што и јесте њен манир за све ово време колико је на челу града, користи се неистинама, позивајући се на ауторитете из врха странке са којима готово и да нема додирних тачака, покушавајући да одржи слику “недодирљиве господарице” града који иза ње остаје потпуно девастиран у сваком смислу. Наставља са ухођењем, уценама, сплеткарењем, на чему се и заснивао њен опстанак све ово време, али како су се ствари промениле, та њена “симулација” политике даје све лошије резултате. Остављена је да некако изгура овај мандат, а после може у пензију – каже наш саговорник добро упућен у дешавања у смедеревском СНС-у.
Иначе, градоначелница Смедерева остаће упамћена као први председник општине у Србији који је ухапшен због корупције, због чега је у притвору провела месец дана. После вишегодишњег поступка, током којег су јој нека дела и застарела, пред Вишим судом је, у два наврата, осуђена за корупцију. Иако је Апелациони суд укинуо обе пресуде, ниједном није назначено да њена кривица није доказана, већ је указано на погрешне примене чланова закона. Осим те, највеће корупционашке афере у Смедереву везане за лажне инвалидске пензије, против Аврамовићеве је, у претходних неколико година поднет низ кривичних пријава због сумњи у незаконистост њеног рада, али се судбина тих предмета за сада не зна.
-Нагомилало се тога за све ово време и грађани су изгубили поверење у функцију која она обавља, јер је многе од њих обманула. Такође, није водила рачуна о општем интересу и истинском развоју града, па су многи суграђани са правом огорчени јер има много нерешених проблема, почев од основних, инфратсруктурних. Да није било државе, град би до сада већ пропао – наводи наш саговорник.
Зато данима уназад Аврамовићева покушава да остави утисак успешне градоначелнице, на коју треба рачунати, и то посећивањем прела удружења жена и шаховских турнира, уместо решавањем виталних проблема грађана, што је политика и председника Вучића и СНС-а, те ће, у складу са важностима тих догађаја, бити и њена политичка каријера, каже наш извор.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.