ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ 24,8 МИЛИОНА ДИНАРА

У Градској управи у петак су подељени уговори о запошљавању незапослених лица кроз различите мере за које су средства обезбедили локална самоуправа и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. На основу локалног акционог плана, ове године је за мере активне политике запошљавања из буџета града издвојено 15 милиона динара, док је министарство одобрило додатних 9,8 милиона  динара, што укупно износи 24,8 милиона динара.

Овим средствима, како је раније објављено на сајту града, биће подржане три мере – програм јавних радова, самозапошљавање и запошљавање лица из категорије теже запошљивих на новотвореним јавним местима. Уколико буду утрошена сва опредељена средства, на краћи или дужи рок, биће упослено око 150 незапослених лица.

За јавне радове издвојено је 3 милиона динара из локалног буџета, пошто се ова мера не субвенционише републичким средствима у локалним самоуправама првог и другог степена развијености, међу којима је град Смедерево. За субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих обезбеђено је 12.726.945,47 динара, што је износ довољан за запошљавање 84 лица,  од којих ће свако добити по 150.000,00 динара. За субвенционисање самозапошљавања издвојено је 9.091.236,35 динара, што је износ довољан за запошљавање 45 лица, а свако добија по 200.000,00 динара.

Уговори за јавне радове закључени су са 26 лица и њихова реализација је већ почела, наводе у локалној самоуправи.

Ј.В.

 

Comments are closed.