СМЕДЕРЕВСКИ ВЕСЛАЧИ СА ПЕТ ПОСАДА НА БАЛКАНСКОМ ПРВЕНСТВУ

Веслачки клуб Смедерево ће на Балканском првенству за кадете и јуниоре, које ће предстојећег викенда бити одржано у Београду, имати представнике у пет посада.

Првог дана на регатној стази на Ади Циганлији Никола Солдатовић ће веслати у комбинованој посади четверца без који је веслао у Токију. Једина измена је наступ Тодора Станковића уместо Душана Стефановића. У последњој трци првог дана огледаће се кадетски осмерци. Боје ВК Смедерева браниће Вукашин Рајић, Петар Самарџија, Душан Поповић и Вељко Вукашиновић. Другог дана на регатну стазу прве излазе Милица Младеновић и Милка Здјелар које ће наступити у комбинованом четверац скулу са девојкама из Чуруга и Партизана. Након тога до што бољег пласман покушаће да дође кадетски четверац у саставу Вукашин Рајић, Петар Самарџија, Душан Поповић и Вељко Вукашиновић. У тркама осмераца наша земља ће имати два чамца. У првом, репрезентативном ће веслати Никола Солдатовић док ће у другом ван конкуренцији наступити четворица смедеревских веслача Мирослав Јовановић, Тодор Марковић, Андрија Јевтић и Константин Шујић – саопштавају из овог клуба.

Подсећају да су прошле године смедеревски веслачи на Балканском првенству у Пловдиву освојили два сребра и четири бронзе.

СДН

фото: ВК Смедерево

 

Comments are closed.