СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН НА ШАЛИНАЧКОМ ЈЕЗЕРУ

Једриличарски клуб Смедерево, уз подршку локалне самоуправе, укључио се у организацију спортског дела Смедеревске јесени, са циљем стварања разноврсније спортске понуде, али и афирмисања неискоришћених туристичко-спортских потенцијала Смедерева у руралној средини, саопштено је медијима из овог клуба. Најављују да ће у суботу, 31. августа, на Шалиначком језеру бити одржана једриличарска регата.

-Ове године је Једриличарски клуб Смедерево организовао прву бесплатну школу једрења на Шалиначком језеру, а други циклус управо улази у завршницу, односно у велико финале, као један од уводних спортских програма у овогодишњу Смедеревску јесен. У суботу, 31. августа, на овој локацији биће одржана једриличарска регата под називом Куп Смедеревске јесени за најмлађе једриличаре у класи Оптимист, узраста од 7 до 10 година. Први пут на овим просторима биће вожене меч рејс (match race) трке у поменутој класи. Реч је о тркама два брода, у којима се такмиче кормилари, који су ове године усвојили прва знања из овог прелепог спорта, а недавно почели самостално да једре. Oсим малишана из Једриличарског клуба Смедерево, на регатном пољу ће бити и деца из Једриличарског клуба Земун, Наутичког клуба Палилула и деца из ВИП школе Академског једриличарског клуба Београд, укупно њих тридесетак – саопштено је из клуба.
Након проглашења најуспешнијих на регатном пољу, Једриличарски клуб Смедерево ће, уз помоћ пријатеља из смедеревских јавних предузећа и установа у култури и уз стручну помоћ вишег кустоса палеонтолога Гордане Пауновић, малишанима и члановима њихових екипа уприличити посету Музеју у Смедереву и Смедеревској тврђави.
Једриличарски клуб Смедерево ће, уз свесрдну помоћ пријатеља Клуба, пољопривредних произвођача из неколико шумадисјких села, као и са Плавинца, деци и осталим гостима овог несвакидашњег спортског догађаја представити воћарске производе смедеревског краја који су и симбол саме манифестације.

СДН

 

Comments are closed.