НОВИ УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ У ДОМУ ЗДРАВЉА

У смедеревском Дому здравља ултразвучни прегледи ће се убудуће обављати новим апаратом, чију је набавку финансирала локална самоуправа. Реч је о апарату вредном 4 милиона динара, којим је замењен стари, коришћен у овој установи више од четврт века.
-Добили смо вредан ултразвучни апарат, најновије технологије на нашем тржишту, који има одличне карактеристике и надамо се да ће нас добро служити. Стари ултразвучни апарат који смо имали био је старији од 25 година, на њему је урађен велики број прегледа, последњих годину-две се кварио, тако да нам је овај дошао у правом тренутку. На њему ћемо обављати ултразвучни преглед абдомена, штитне жлезде и уро-тракта, врло је прецизан, има добре карактеристике, тако да су снимци одлични – каже др Олгица Обрадовић, начелница Службе опште медицине у Дому здравља.
Нови ултразвучни апарат смештен је у адаптиран и опремљен простор који је раније служио у друге сврхе, па ће се у њему и запослени и пацијенти осећати пријатније. Најважније је да ће на овај начин, кажу у Дому здравља, значајно бити смањене и листе чекања, пошто су у претходном периоду прегледи заказивани у року од месец до месец и по дана.
-Тренутно имамо шест лекара који скоро сваки дан раде ултразвучне прегледе, сада су сезоне годишњих одмора, па је то мало проређено, али када прођу одмори, онда то буде скоро сваки дан, и суботом. Имамо годишње од 4 до 4,5 хиљада прегледа у зависности од потреба, тако да нам је овај апарат стварно злата вредан и за сада задовољава наше потребе – објашњава др Обрадовић.

РАДОВИ У АМБУЛАНТИ НА ЦАРИНИ

Осим набавке нове опреме, у Дому здравља ангажовани су и на уређењу појединих објеката чија је санација неопходна. У току су радови у амбуланти на Царини, вредни око 300.000 динара. Простор ће бити окречен, замењени стари и постављени нови подови, а уз помоћ донатора обновљен је намештај и пратећи елемнти, потврдио је за наш портал Радосав Јовић, начелник техничке службе. Додаје да су све радове извели запослени у Дому здравља, чиме су, такође, извршене одређене уштеде. У наредном периоду, наводи, у плану је санација фасаде и уређење спољашњег простора око објекта на Царини, за шта су потребна већа финансијска средства.

 

 

Ј.В.

 

Comments are closed.