ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ, ГДЕ СУ ПАРЕ ИЗ “ГРАНДА”!?

Економско-трговинска школа у претходној школској години незаконито је реализовала делатност у градској кафани “Гранд”, сазнају “Смедеревске новине” од извора добро упућеног у дешавања око обављања ученичке стручне праксе.
Како сазнајемо, спорни су непостојање уговора за коришћење овог простора, али и недостатак извештаја о оствареним приходима по овом основу.
-Уговор који су потписали школа, локална самоуправа и швајцарски донатор је истекао, а коришћење простора градске кафане “Гранд” настављен је, практично, без икаквог основа. Такође, за прошлу школску годину није планирана проширена делатност, коју школа реализује у “Гранду” од 2013-те године, а и та проширена делатност није у складу са законом и сагласношћу коју је министарство дало – објашњава наш саговорник.
Како тврди, школа није имала план прихода и издатака за обављање ове проширене делатности, а није утврђен ни начин ангажовања ученика и запослених током праксе.
-Спорно је и то што због непостојања уговора и плана обављања проширене делатности, заправо није познато на који начин се располаже средствима која се сливају у касу по основу прихода од гостију који свакодневно посећују градску кафану. Да ли ће то, како и када бити утврђено не зна се, али је јасно да овим случајем треба да се позабаве надлежни органи.
Подсећамо, наш портал раније је писао о неправилностима забележеним приликом обављање стручне праксе ученика ове школе током распуста у инсотранству, а у наредном период изнећемо и нове детаље у вези са одласком директорa и изабраних професора ментора у Словенију.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.