SWISS PRO: ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВЕ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА ЗА ПОДРШКУ У УНАПРЕЂЕЊУ Е-УПРАВЕ

Програм Swiss PRO продужио је до 26. августа 2019. године јавни позив за подршку јединицама локалне самоуправе у јачању капацитета за унапређење електронске управе и пружање електронских услуга, саопштили су представници овог програма.
-Влада Швајцарске ће кроз овај позив са 350.000 евра подржати до 40 локалних самоуправа како би повећале одговорност, транспарентност и ефикасност у обезбеђивању бољег приступа услугама и правима, како грађана и грађанки тако и привреде.
Право учешћа на јавном позиву има 96 градова и општина из региона Шумадије и Западне Србије и региона Јужне и Источне Србије. Локалне самоуправе у предлозима пројеката могу да конкуришу за набавку ИТ опреме и лиценцираног софтвера у вредности од 7.000 до 9.000 евра, као и да наведу који вид техничке подршке им је потребан да би унапредиле еУправу – наводи се у саопштењу.
Додаје се и да ће, у складу са националним оквиром, програм Swiss PRO локалним самоуправама пружити техничку подршку прилагођену њиховим индивидуалним потребама како би се, између осталог, развили интерни процеси и процедуре, унапредила примена електронског управног поступка (еЗУП-а), развиле постојеће или нове еУслуге, те израдила решења за интернет презентације јединица локалних самоуправа.
-Програм Swiss PRO посебно охрабрује локалне самоуправе да у предлоге пројеката уврсте рад на развијању и унапређењу еУслуга за припаднике националних мањина, као и на увођењу помоћних технологија које би повећале приступачност ових услуга особама са инвалидитетом. Такође, ово је прилика за локалне самоуправе да омогуће становништву да активно учествујe у процесу доношења одлука у својим заједницама кроз успостављање страница еПартципација и еСлушање – наводи се у саопштењу.

Ј.В.

 

Comments are closed.