СТРЕЉАШТВО: МИЛОВАНОВИЋЕВА ВИЦЕШАМПИОНКА СРБИЈЕ

После титуле вицешампионке на Финалу купа Србије наша Јасмина Миловановић освојила је сребрну медаљу спорт пиштољем и на државном првенству, и то трећу узастопну. Победила је Зорана Аруновић, која је и у квалификацајима била најбоља, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.
После одличних наступа на финалу Купа и државном првенству Миловановићева ће следећег викенда наступити на Гранд при међународном турниру у Новом Саду, а одмах затим у саставу репрезентације Србије одлази на четврти овогодишњи Светски куп у Рио де Женеиро. На оба ова турнира наступиће у обе дисциплине у којима се такмичи – ваздушни и спорт пиштољ.
Као члан стрељачке репрезентације у оквиру новоформиране Спортске јединице Војске Србије и репрезентације Војске Србије, Јасмина Миловановић ће у октобру учествовати на Седмим ЦИСМ војним играма у кинеском граду Вухану.

После титуле вицешампионке на Финалу купа Србије наша Јасмина Миловановић освојила је сребрну медаљу спорт пиштољем и на државном првенству, које је овог викенда одржано на малокалибарском стрелишту у Новом Саду. Ово је њена трећа узастопна титула вицешампионке државе малокалибарским пиштољем. У квалификацијама је такође, била друга са солидних 569 кругова, одмах иза Зоране Аруновић са 579, која је победила и у финалу са 36 хитова (хитац 10,2 и већи), 11 више од Миловановићеве. Са 17 хитова бронзану медаљу освојила Тамара Ђорђевић из Стрељачког клуба „Академац“ из Београда. У квалификацијама Ђорђевићева је била четврта са 555 кругова.
После одличних наступа на финалу Купа и државном првенству Миловановићева следеће недеље, од 21. до 25. августа, наступа на Гранд при међународном турниру у Новом Саду, а одмах затим, од 26. августа до 3. септембра, у саставу репрезентације Србије, одлази на последњи овогодишњи Светски куп у Рио де Женеиро. На оба ова турнира наступиће у обе дисциплине у којима се такмичи – ваздушни и спорт пиштољ. У Рио де Жанеиру ће се, као и на претходним турнирима Светског купа ове године, у свакој појединачној дисциплини делити по две олимпијске квоте по дисциплини.
У октобру, као члан стрељачке репрезентације у оквиру новоформиране Спортске јединице Војске Србије и репрезентације Војске Србије, Јасмина Миловановић ће учествовати на Седмим ЦИСМ војним играма у кинеском граду Вухану. Занимљив податак је да ће у саставу стрељачке репрезентације Србије на овом такмичењу бити још двоје Смедереваца, поручници Војске Србије Тамара Ђорђевић и Петар Николић, обоје чланови Стрељачког клуба „Академац“ из Београда.

СДН

 

Comments are closed.