ЈКП „ЗЕЛЕНИЛО И ГРОБЉА“: НАБАВЉЕН НОВИ АУТОСМЕЋАР

Јавно комунално предузеће „Зеленило и гробља“ је набавило специјализовано возило за пражњење надземних и подземних контејнера. Вредност новог аутосмећара је 12 милиона динара без ПДВ-а, од чега је град обезбедио 10 милиона, а 2 милиона динара ово јавно предузеће.
-Подземних контејнера има тренутно на девет локација у граду, а ове године надам се да ће их бити још толико. У току је јавна набавка за куповину нових подземних контејнера, тако да по њеном завршетку идемо даље са постављањем подземних контејнера. Надам се да ће ово ново возило више служити за пражњење подземних контејнера, да ћемо их поставити на још више локација, а да ће мање служити за пражњење надземних контејнера – каже Виолета Максимовић, директорка ЈКП „Зеленило и гробља“.
Додаје да је током претходног периода возни парк овог предузећа обновљен у значајној мери, а осим булдожера и подизача купљених прошле године, и новог аутосмећара, у плану је набавка још нових возила.
-Крајем августа нам стижу два мала камиона од три тоне, вредности 6 милиона динара и то такође финансира град, тако да се захваљујем граду што су нам ове године изашли у сусрет и помогли јавном предузећу да боље функционише. Прошле године смо, исто од средстава града, купили један нов булдожер и подизач и крајем године ћемо из средстава јавног предузећа да купимо још један подизач. Да бисмо радили и функционисали најважнији нам је возни парк који је јако стар – наводи директорка.
У ЈКП „Зеленило и гробља“ надају се да ће им локална самоуправа и наредне године изаћи у сусрет приликом куповине нових возила, што ће помоћи ефикаснијем и квалитетнијем функционисању и раду, са циљем да град буде чистији и лепши. Истовремено упућују апел суграђанима да и сами поведу рачуна о хигијени на јавним површинама.
Демонстрацији рада новог аутомсећера на локацији код монтажне гараже у центру града, осим директорке овог јавног предузећа Виолете Максимовић, присуствовали су и чланови Градског већа Јасмина Војиновић и Дејан Миленковић, као и начелник Градске управе Милко Мишковић.

Ј.В.