ЗАВРШЕН ПРВИ ЦИКЛУС БЕСПЛАТНЕ ШКОЛЕ ЈЕДРЕЊА НА ШАЛИНАЧКОМ ЈЕЗЕРУ

Полазницима првог циклуса бесплатне школе једрења на Шалиначком језеру,  у петак увече  су додељене дипломе на скромној свечаности у Градској управи у Смедереву, саопштио је Једриличарски клуб Смедерево.
Десетак малишана, узраста од седам до десет година, са својим родитељима, добило је и званичну потврду након двадесетодневног, свакодневног вишечасовног рада са лиценцираним тренером на језеру надомак Смедерева. Дипломе учесницима прве бесплатне школе једрења на Шалиначком језеру уручила је чланица Градског већа града Смедерева Јасмина Војиновић, која је похвалила ову спортску активност и малишанима пожелела да наставе да се баве овим прелепим и здравим спортом који им омогућава да проводе доста времена у природи.

Председник Једриличарског клуба Смедерево, жељко Вучковић, је подсетио да је бесплатна школа једрења, која је  организована од 15. јула до 2. августа уз помоћ локалне самоуправе, открила још један бисер у туристичкој понуди Смедерева – Шалиначко језеро. Он је најавио могућност наставка организованих једриличарских активности на истој локацији већ од 15. августа до краја летњег распуста, као и организовање једриличарских регата за децу из читаве Србије, у оквиру смедеревских манифестација.
У Једриличарском клубу Смедерево кажу да је ово била „штих проба“ саме локације, која се показала изузетном за почетнике у једрењу, пре свега због безбедности деце и да је реално очекивати да ће се током наредног летњег распуста вијорити много више једара на Шалиначком језеру, осам километара удаљеном од Смедерева.

СДН

фото: Једриличарски клуб Смедерево

 

Comments are closed.