СНС СМЕДЕРЕВО: ЈКП „ВОДОВОД“ ПОБОЉШАВА КВАЛИТЕТ УСЛУГА

Циљ ЈКП „Водовод“ је да буде сервис сваком домаћинству, а задовољство наших корисника ће представљати успешност нашег рада, рекао је у седишту смедеревског одбора Српске напредне странке директор овог јавног предузећа Срђан Стојковић. Данас немамо неадекватно водоснабдевање како је то био случај раније на неким локацијама, а одвођење санитарних и отпадних вода је без загушења и кварова на мрежи. То је највећим делом решено променом система одржавања, и препознавањем критичних тачака које су у претходне две године реконструисане и доведене у већу функционалност, рекао је Стојковић.
-У складу са својом обавезом, ЈКП Водовод, заједно са градом Смедеревом, на чијем је челу Српска напредна странка, наставља са заједничким радом, како бисмо побољшали квалитет пружања услуга нашим корисницима, и увек инсистирам на сталној комуникацији радника ЈКП Водовод, и наших корисника, мислим да је такав приступ једини пут ка успеху – рекао је Стојковић.
Осим радова на прикључењу четири села такозваног „железариног система“ на градски водовод, у претходном периоду се радило и на побољшању водоснабдевања за кориснике прве висинске зоне.
-Највећи проблем је био на потесу 25. Мај, од Марушићеве до улице Карла Маркса, и од Миладина Поповића до Чапајеве. Ту је комплетно сређено водоснабдевање, што је изискивало промену системна довођења воде до наших корисника. Решавали смо и проблеме у вишим деловима улица Старца Вујадина, Балканској и Петријевској, промењен је систем водоснабдевања, они се сад напајају преко пумпи за повишење притиска на резервоару Златно брдо и више ни ту немамо проблема. На потезу улица Револуције, Марије Тепић и Вучачке, са припадајућим бочним улицама, такође смо извршили повезивање на систем за повишење притиска. Када се све то сабере, ми смо у претходном периоду средили водоснабдевање за неких 16.000 наших грађана – истакао је Стојковић
Појава краткотрајних киша јаког интензитета, наводи он, такође је изискивала радове на критичним локацијама на којима је стање сада поправљено, али у плану си и нови пројекти у вези са решавањем овог проблема.
-У наредном периоду планирамо уградњу једног пилот објекта, а то је ревизиони шахт за умирење млаза, уништавање потенцијалне енергије воде која пада са виших делова града, а која се слива у центар. Локација за тај објекат још није одређена, али радићемо анализе, на локалитетима где је ова појава препозната као проблем – наводи директор Водовода.
Додао је и да је у претходном периоду изграђена и прва фаза фекалне канализације у селу Липе, по новом систему уградње цевовода, као и да је у току израда пројектне документације за истражну бушотину за изградњу новог бунара у Друговцу.

Ј.В.