СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ ЈАСНЕ АВРАМОВИЋ НА САСТАНКУ СА МИНИСТРОМ

Јасна Аврамовић, још једном се показала у „правом светлу“, и то, ни мање, ни више, него на састанку са министром просвете Младеном Шарчевићем, сазнају „Смедеревске новине“. Позната по испадима, списак недоличног опхођења према саговорницима зачинила је скандалозним покушајем да напусти скуп током министровог излагања.
-Министар је дошао у склопу редовних активности које Министарство просвете спроводи. Речи је било и о наводном проблему одузимања ресторана Гранд од Економске школе, чији ученици ту обављају стручну праксу. Испричала је шта је имала, никоме од присутних чланова Већа и других упосленика Градске управе није дозвољавала да говори, осим представницима школе. Ствари су, међутим, почеле да имају неповољан ток по њу када смо успели да проговоримо и изложимо да је уговор којим је овај ресторан у центру града уступљен школи истекао још пре годину и по дана, а директорка Економске рекла да ученици могу да обављају стручну праксу и у другим објектима – каже наш извор упућен у дешавања на састанку.
Током излагања других Аврамовићева је непристојно прекидала саговорнике, упадајући им у реч, чак и министру.
-Онда је наставила причу како у Смедереву образовање не функционише, како нека одељења у појединим средњим школама нису уписана и како није добро одрађена политика уписа, несвесна чињенице да смерове и квоте, у сарадњи са школама и школским управама одређује управо Министарство просвете – наводи наш извор.
Пошто је предочена тренутна ситуација, и истакнуто да ће у наредној школској години Гимназија имати два одељења ИТ смера, министар је најавио да ће, у оквиру својих редовних радних посета локалним самоуправама, у Смедерево доћи још једном, како би се са свим стручним службама и привредом, договорила стратегија образовања и уписа за убудуће у нашем граду.
-Ттоком излагања и обраћања министра, Аврамовићева, је, на запрепашћење свих, у два наврата устајала са намером да напусти састанак, јер је за њу скуп био „завршен“. Са жељом да све прође у пристојној и што је могуће коректнијој атмосфери, враћена је за сто. То јесте њено уобичајено понашање на које смо сви навикли, али је, у најмању руку речено, потпуно непримерено да се неко ко обавља функцију градоначелника, у било којој ситуацији опходи толико непристојно и пред било којим гостом на овакав начин представља грађане Смедерева – наводи наш саговорник.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.