КРАЉЕВСКА ФОНДАЦИЈА И „ITAcademy“: БЕСПЛАТНА ШКОЛОВАЊА ЗА ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Компанија „LINK Group“, у сарадњи са Фондацијом Њ.К.В. Престолонаследника Александра за образовање и културу, одабрала је 30 матураната – ђака генерације, са територије Србије и Републике Српске који ће добити бесплатно школовање на „ITAcademy“. Међу њима је, како је објављено, и Јован Сенић, ученик Машинско-електротехничке школе „Гоша“ из Смедеревске Паланке.

-Вест о отвореном конкурсу финансијске подршке објављена је на свечаном пријему матураната на Белом двору, а сви ђаци заинтересовани за једногодишње школовање слали су пријаве и мотивациона писма до 17. јула. У мотивационим писмима имали су задатак да се представе и опишу шта би желели да раде и на који начин планирају да искористе награду за усавршавање и напредовање. И ове године је владало велико интересовање за IT обуке и није било нимало лако одабрати 30 најинспиративнијих писама – наводи се у саопштењу ове компаније.

„ITAcademy“, коју ће будући полазници моћи да похађају онлајн – путем интернета, помоћу најсавременије платформе за учење на даљину, ради по званичном овлашћењу испитног одељења Универзитета у Кембриџу и, поред знања за најтраженије IT области, својим полазницима обезбеђује и стручна Cambridge, Microsoft и Adobe звања.

-Изабраним ученицима бесплатно школовање биће уручено на свечаном пријему који се одржава на Белом двору у септембру 2019. године. Одмах по свечаној додели ученици ће сами изабрати одсек и програм који желе да заврше, а уколико буду имали било каквих недоумица, могу добити стручне консултације приликом одабира програма. Прошле године је међу одабраним ђацима генерације владало велико интересовање за „Frontend“ курс, који су похађали у оквиру  Frontend JavaScript Development programa.

Подсетимо, краљевска породица Карађорђевић, престолонаследник Александар и принцеза Катарина, угостила је на Белом двору више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске на пријему који се одржава већ осамнаесту годину заредом.

Свечаности су присуствовали и директорка маркетинга компаније „LINK Group“ Милица Зорић, директор маркетинг реализације компаниje „LINK Group“ Саша Здравковић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар просвете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Ј. В.

 

 

Comments are closed.