ОДРЕЂЕН ГЛУМАЧКИ ЖИРИ ЗА „ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТ“

Глумачки жири у саставу Јанко Поповић Воларић, Радивоје Раша Буквић и Нивес Иванковић доделиће награду за најбољи филм на овогодишњем међународном филмском фестивалу „Дунав Филм Фест“, саопштено је медијима. У конкуренцији за главну награду, симболичног назива „Дунавска лађа“, наћи ће се осам нових филмских остварења подунавске кинематографије.

Глумац, Јанко Поповић Воларић, регионалној публици познат по улози у телевизијској серији „Куд пукло да пукло“, као и у награђиваним филмовима „Горан“ и „Цосмиц Санс“, његов колега Радивоје Раша Буквић који је остварио бројне улоге у светским остварењима, а домаћу публику освојио запаженом ролом у серији „Беса“, као и Нивес Иванковић, коју је јавност заволела у филму „Звиздан“, у серијима„Новине“ и “Луд, збуњен, нормалан”, имаће тежак задатак да одаберу најбоље дело подунавске филмске уметности.

Друго издање Дунав Филм Феста одржаће се у Смедереву од 20. до 25. августа, а љубитељи филма имаће прилику да у аутентичном амбијенту средњевековне српске престонице погледају актуелна филмска остварења из десет држава кроз које протиче река Дунав.

СДН

 

Comments are closed.