ЈАСНА НЕЋЕ БИТИ НА ЛИСТИ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋЕ ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

Јасна Аврамовић неће бити на листи Српске напредне странке на предстојећим локалним изборима који ће, како се очекује, бити на пролеће наредне године, потврђено је за „Смедеревске“ из неколико извора блиских напредњацима. Као главни разлог се наводи намера  председника СНС-а Александра Вучића да подмлади странку, што је и јавно истакао на последњој седници Главног одбора, када је најавио да ће бити кадровских промена у локалним самоуправама у којима су на власти напредњаци.

-Мој предлог је да изађемо са великим бројем нових и млађих људи који ће да имају страст, жељу, енергију и ентузијазам – рекао је тада Вучић и додао је да је свестан да се те промене „многима неће свидети“.

-Нажалост, говориће се и о некима од вас, и о сваком од нас, на скупштини странке. Неки ће добровољно да оду са својих функција, неки неће добровољно. Природно је да у једној политичкој странци долази до промена и да ослобађамо простор за неке друге људе. Ово сам рекао да не бисте били изненађени променама које следе – рекао је Вучић, уз коментар да „нисмо на овом месту да бисмо на њему опстали 20-30 година“.

Тада је најавио да ће процесом „увођења младих људи“ руководити Главни и Извршни одбор Српске напредне странке, и поручио да тренутни чланови треба да их „гурају“, „да их пусте да уђу“ у СНС, а „не да чекају да ми одемо у пензији у 70-ој години“.

Осим овог главног, бројни су разлози због којих Аврамовићева не може да очекује да ће бити у „игри“ за неку од функција у граду, а посебно не за градоначелничку, на предстојећим изборима.

-Бројни су пропусти које је начинила током своја два мандата у претходном периоду, чак и када је реч о пројектима који су имали изузетну важност не само за Смедерево, већ и за целу земљу, пре свега у економском смислу. Мало тога је, или готово ништа, у граду Смедереву урађено, а да је за то заслужна локална самоуправа, реализују се само пројекти иза којих стоји држава. То је лош учинак. Оцена је да она не разуме политику Српске напредне странке и председника Вучића и да једноставно нема капацитете да допринесе напретку средине коју представља, како бисмо завршили реформе неопходне да сутра будемо пуноправна чланица Европске уније. На крају од ње се очекује да подржи процес промена у странци, а промена свакако није да она остане  на садашњој позицији. Зашто по граду прича да ће се кандидовати макар на листи групе грађана, заиста не знам. Знам само да се то неће десити – објашњава наш саговорник.

Ј.Шешлак

 

Comments are closed.