БЕСПЛАТНА ШКОЛА ЈЕДРЕЊА ЗА ДЕЦУ НА ШАЛИНАЧКОМ ЈЕЗЕРУ

Једриличарски клуб „Смедерево“, уз помоћ локалне самоуправе, организује бесплатну школу једрења за децу, узраста од 7 до 10 година, саопштено је из овог клуба. Школа једрења се организује на Шалиначком језеру сваког дана од 10 до 15 часова у периоду од 15. јула до 5. августа 2019. године, изузев лоших временских услова (непогода).
-Путем почетног и напредног курса једрења, деца савладавају основе самосталног једрења кроз игру, забаву, али и озбиљан и стручан рад, који организује тренер Једриличарског клуба “Смедерево”, са лиценцом Једриличарског савеза Србије. Под будним оком тренера деца имају све услове да се кроз једриличарски спорт изразе и постану прави спортисти. Циљ школе једрења је побудити код деце интерес за бављење овим предивним спортом, стварање радних навика, те развијање самосталности и самопоуздања. Кроз читаво трајање школе једрења, деца усвајају теоријска и практична знања која могу користити у једриличарском спорту, али и у свакодневном животу – наводе из једриличарског клуба.
Наглашавају да је обавезно основно знање пливања, као и сагласност лекара и родитеља за бављење овим спортом.
-Потребна опрема за полазнике: капа или качкет, флаша или флашица ца воде за пиће, ужина. Гардероба мора да буде у складу са временским приликама – за хладније време: памучна мајица, јакна или тренерка, патике и обавезно пресвлака; за топлије време: памучна мајица, 2 пара купаћих шорцева, папуче и патике, и крема за сунчање – кажу у клубу.
Бродове и потребну опрему за једрење, укључујући и сигурносне појасеве, обезбеђује ЈК Смедерево.
Број полазника је ограничен, а у односу на број пријављених учесника, могуће је организовати заједнички (бесплатни) превоз до језера и назад (Аутобуски превоз до Шалиначкиог језера: АС Смедерево – поласци према Шалинцу: 7,30 – 12,20 – 15,45. Повратак аутобуса је отприлике 30 минута касније, од времена поласка;Смедерево-Шалиначко језеро, 16км у оба правца).
За пријаве и додатне информације сви заинтересовани могу да се јаве на број: 0640295751

СДН

 

Comments are closed.