СНС СМЕДЕРЕВО: ПРИОРИТЕТИ НА ГРАДСКОМ БАЗЕНУ СУ БЕЗБЕДНОСТ КУПАЧА И КВАЛИТЕТ ВОДЕ

Сва пажња и сви могући капацитети Спортског центра тренутно су усмерени на сезону на базену, а у првом плану су безбедност купача и квалитет воде, рекао је, обраћајући се медијима у седишту градског одбора Српске напредне странке, Младен Савић, директор овог јавног предузећа.
-Квалитет воде потврђује Завод за јавно здравље из Пожаревца, који не да нема примедбе, него нема ни сугестије, вода је перфектна. Јуче смо имали посету санитарне инспекторке, која је, могу слободно да кажем, импресионирана хигијеном како базена, тако и свих пратећих просторија. Генерално то нам је првенствени циљ – безбедност купача у базену и ван њега и квалитет воде. О безбедности купача воде рачуна наши спасиоци, који су сви лиценцирани. Ми често организујемо и вежбе самих спасилаца како би остали у завидној психофизичкој форми, јер врло је тешко проводити време на спасилачкој столици када је преко 35 степени и одржати пажњу – каже Савић.
За све суграђане базен током сезоне ради у три термина: јутарњи је од 8 до 10, дневни од 11 до 19 и вечерњи од 20:30 до 23 часа. Из Спортског центра посебно истичу активности између њих.
-Желим да истакнем период између тих смена, између 10 и 11 пре подне и увече од 19 до 20 и 30, када су организоване школе пливања за пливаче, непливаче и полупливаче, ми годишње, да тако кажем, сервисирамо између 350 и 400 малишана, од којих неки направе прве пливачке кораке код нас, неки унапреде елементарно знање, а неки и усавршавају своје стилове пливања – наводи Савић
Сматра да је основни задатак Спортског центра да се што више младих бави спортом и промовише здрав начин живота, па су у складу са тим организоване и активности.
-Имаћемо такмичење у пливању које ће бити наредног викенда, прошле године смо имали једно, ове године ће их због великог интересовања бити три, имаћемо и такмичење у кросфиту. Имаћемо и минимална културна дешавања, не зато што она нису битна, већ је моје мишљење да то морамо да ставимо у неке границе пристојног, пошто смо ми јавно предузеће. Пробали смо ранијих година да правимо неке техно журке, које су нам знатно увећале приходе, али мислим да су то ствари којима није место на нашем базену – појашњава Савић.
Иако је током првих година рада градског базена посета овом објекту била знатно већа, у Спортском центру задовољни су почетком ове сезоне. Рекордан број посетилаца у термину од 11 до 19 часова забележен је 16. јуна, када је на базену било 1.242 купача.

Ј.В.

 

Comments are closed.