ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ „ЈАЗА-КАЦИ“ 25. ПУТ У РАДИНЦУ

У спомен на спортске раднике из Радинца, Живорада Милановића Јазу и Боривоја Јовановића Кација, после две године паузе, у Радинцу ће овог јула поново бити организован меморијални турнир у малом фудбалу „Јаза-Каци“. Меморијал у популарном „петопарцу“ се, са повременим прекидима, организује од 1998. године, а овог лета биће одржан јубиларни, 25-ти.
Најзаслужнији за организацију овогодишњег турнира је Раде Стојановић, дугогодишњи спортски радник из Радинца.
-Захваљујем се руководству градског одбора Српске напредне странке, које је преко својих активиста и функционера, изашло у сусрет организаторима турнира и уз индиректну подршку омогућило да после две године паузе поново имамо турнир у малом фудбалу, који је један од најважнијих годишњих спортских садржаја за наше мештане. Посебно бих хтео да се захвалим члану повереништва месног одбора СНС-а Александру Адамовићу и одборници СНС у локалној скупштини Јелени Јовановић, који дају свој допринос како би овај турнир успео – каже Раде Стојановић за наш портал и додаје да се увелико ради на сређивању и обележавању терена, који ће, након завршетка турнира, свакако уређен дочекати децу у новој школској години.
Турнир се, традиционално, одржава на терену основне школе „Иво Андрић“, а пријава екипа је до петка, 12. Јула у 19 часова, када ће бити обављен жреб учесника. Котизација је, наводе организатори, 10.000 динара по екипи. Отварање турнира заказано је за суботу, 13-ог јула, у 20 часова.
Организатори турнира у малом фудбалу су месна заједница Радинац и фудбалски клуб „Млади радник“.
Ранијих година одзив екипа био је велики, све утакмице веома посећене, а организатори се надају да ће тако бити и на овом, јубиларном меморијалном турниру.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.