СНС СМЕДЕРЕВО: ПРИДАЈЕМО ВЕЛИКИ ЗНАЧАЈ РАЗВОЈУ КУЛТУРЕ

У складу са својим стратешким опредељењима, град Смедерево, на чијем је челу Српска напредна странка, велики значај придаје развоју културе, рекао је приликом обраћања медијима у просторијама градског одбора Драгољуб Мартић, директор Центра за културу. Навео је да је циљ да се културни живот грађана, пре свега младих, подигне на виши ниво.
-Град Смедерево подржава и организује многе фестивале и манифестације и бројне програме у културној сфери. Постојеће фестивале и манифестације подржава максимално, са тенденцијом да се сваке године унапређује та област, а постоји и неколико нових који су се у међувремену појавили на нашем културном небу – рекао је Мартић.
Осврнуо се на одржан позоришни фестивал „Нушићеви дани“, али и на „Битку нација“, десето светско првенство у витешким борбама, које је у мају први пут одржано у смедеревској тврђави.
-Неподељено мишљење свих учесника из 40 земаља, а било их је око 2.000, је да су најбоље услове, најбољу логистику, гостопримство и највише посетилаца имали у нашем граду.
Захваљујући „Културном лету“, истакао је Мартић, у граду ће до краја августа бити бројних дешавања из области културе, попут музичких програма, представа за децу, пројекција филмова.
-Током лета, свакако изузетно значјана манифестација за град Смедерево је Театар у тврђави, који ће ове године бити одржан од 10. до 14. Јула. Биће изведено пет представа, концепт фестивала су класична дела светских и домаћих књижевника. Након тога, у августу нас чека „Дунав филм фест“, други по реду. Већ прво издање фестивала прошле године је испунило сва очекивања, заиста је било велико интересовање публике и медија. Ове године ће бити побољшање у смислу саме концепције фестивала. Задржавамо онај концепт истовремене пројекције филмова на четири пункта, на пристану, у Центру за културу, код Дуда и у Малом граду, од 20. до 25. августа, имаћемо прилике да видимо најзначајније европске филмове.
Након летњег периода, подсетио је, очекује нас „Смедеревска јесен“, и још једном подвукао да без „адекватне и велике подршке града Смедерева, на чијем је челу СНС, све идеје и замисли које имају људи из Центра за културу и осталих установа културе, не би могле бити реализоване“.

Ј.В.

 

Comments are closed.