ВЕСЛАЊЕ: ДВАНАЕСТ МЕДАЉА СА ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА НА ПАЛИЋУ

На државном првенству у веслању, које је протеклог викенда одржано на Палићком језеру, чланови Веслачког клуба Смедерево освојили су укупно 12 одличја, од чега половину најсјајнијих. Осим шест златних медаља, смедеревски веслачи донели су са овог такмичења и четири сребра и две бронзе, саопштено је из овог клуба.

После првог дана државног првенства у веслању, које се одржава на Палићком језеру, највише успеха имали су веслачи Смедерева. Смедеревци су освојили пет титула првака државе, три сребра и једну бронзу.
-Златним медаљама окитили су се Александар Филиповић у скифу, Душан Поповић и Вељко Вукашиновић у дублу за кадете, Вук Марковић у скифу за кадете, четверац скул у конкуренцији кадета (Петар Самарџија, Вук Марковић, Душан Поповић, Вељко Вукашиновић) и четверац скулу за кадеткиње (Милица Пејовић, Јована Вучић, Милка Здјелар, Теодора Стевановска). Сребрне медаље освојили су Александар Филиповић и Веселин Савић у сениорском дубл скулу, Петар Самарџија и Вукашин Рајић у кадетском двојцу без кормилара, Милица Младеновић и Милка Здјелар у кадетском дубл скулу, а треће место заузео је кадетски дубл скул у саставу Марко Атанасијевић и Лазар Живковић – наводе из клуба.
Другог дана државног првенства у веслању Веслачки клуб Смедерево увећао је број медаља са 9, после првог дана, за још три одличја. -Злато је припало двојцу без кормилара у саставу Андрија Јевтић – Никола Солдатовић, сребро је освојио Тодор Марковић у скифу, а бронзу четверац без кормилара у саставу Андрија Јевтић, Константин Шујић, Мирослав Јовановић и Никола Солдатовић. Осмерац у саставу Вукашин Рајић, Тодор Марковић, Константин Шујић, Петар Самарџија, Вук Марковић, Душан Поповић, Вељко Вукашиновић, Мирослав Јовановић и кормилар Илија Станојевић у финалу је заузео солидно четврто место.
Ко ће бити екипни првак државе знаће се после државног првенства у конкуренцији пионира које ће се одржати 21. септембра.

СДН

 

Comments are closed.