ЗАВРШЕН МЕМОРИЈАЛ „ЗОРАН ПОПОВИЋ ПОП“, ПОБЕДНИК ЕКИПА „МИНЕЛ ЕНИМ“

МИНЕЛ ЕНИМ

Пред препуним трибинама терена за мали фудбал на Веслачком у Смедереву, у петак увече, завршен је четврти Меморијални турнир „Зоран Поповић Поп“.

СПЛИТ 2016

Овогодишњи победник је екипа „Минел Еним“, која је у финалној утакмици савладала екипу „Сплит 2016“. Трећепласирана је екипа „Залагаоница Б&С“, а четврту позицију изборила је екипа „Кладионица Сокер“.
По завршетку утакмица додељене су награде и захвалнице. Уручила их је Јована Поповић, ћерка Зорана Поповића Попа. Награда за фер плеј ове године отишла је у руке екипе „Омладинци Смедерева“. Организатори су као награду изненађења ове године доделили четвртопласираној екипи, „Кладионица Сокер“, бесплатно учешће на турниру идуће године. Екипи „Залагаоница Б&С“ за треће место припала је новчана награда у износу од 40.000 динара, другопласираној екипи „Сплит 2016“ припало је 60.000 динара, а победницима, екипи „Минел Еним“, 200.000 динара. Најбољим екипама припали су и пехари и захвалнице за учешће на турниру и допринос сећању на Зорана Поповића Попа.

НАЈБОЉИ ИГРАЧ И ЋЕРКА ЗОРАНА ПОПОВИЋА ПОПА

За најбољег голмана проглашен је Милош Кнежевић (Минел Еним), најбољи стрелац је Јован Лазаревић (Минел Еним), а најбољи играч четвртог Меморијала Зоран Поповић Поп је Марко Рајковић (Сплит 2016). Њима је, поред захвалница и пехара, припао и новчани износ од по 5.000 динара.
Захвалнице организатора за помоћ и подршку у организацији турнира припале су граду Смедереву, спортским организацијама, јавним предузећима, спонзорима , медијима и појединцима.
Иначе, финално вече турнира отворили су ветерани – екипе Попових колега и другара, који су одиграли ревијалну утакмицу и на тај начин још једном одали почаст свом пријатељу.
Породица Зорана Поповића Попа захвална је свима који су дали допринос да се и ове године одржи турнир и очува сећање на Зорана. Организатори за идућу годину већ најављују неке новине у намери да овај Меморијал буде још квалитетнији и бројнији.
Четврти Меморијални турнир Зоран Поповић Поп почео је 14.јуна и играо се на терену Веслачког и у Спортској хали, у зависности од временских услова. Такмичило се 28 екипа, а турнир од почетка прати велико интересовање играча, препуне трибине навијача, коректна навијачка и такмичарска атмосфера.
Зоран Поповић Поп преминуо је 19. октобра 2015. године у 51. години живота, након краће и тешке болести. Готово до последњег дана, упркос болести, био је на клупи ФК Пролетер, који је управо под његовом тренерском палицом тада ушао у виши ранг – зону Дунав.

СДН

 

Comments are closed.