СНС СМЕДЕРЕВО: РЕШАВАМО ПРОБЛЕМ ПАРКИРАЊА У ГРАДУ

Један од главних приоритета ЈКП „Паркинг сервис“ Смедерево у претходном периоду био је решавање проблема паркирања у граду, који је, добрим делом решен постављањем монтажне гараже иза објекта Градске управе, речено је на конференцији за новинаре Градског одбора Српске напредне странке у Смедереву.

-Ангажовали смо стручне људе да се позабаве локацијом на коју бисмо поставили ту монтажну гаражу, дошли до закључка да је најбоља локација код болнице. С обзиром на то да нисмо тамо имали адекватно земљиште у свом власништву, нисмо могли тамо да поставимо гаражу, следећа локација је била код општине. Чекали смо све потребне дозволе, добили их, и у рекордном року, за мање од 60 дана смо је поставили. Мислим да је затворено паркиралиште било потребно граду, поготову у центру. Капацитети су повећани за 50 посто, раније смо имали око 70 места, сви пратећи објекти су ту, имамо и инвалидска места. Цена паркирања је 53 динара за сат времена, у будућности, потрудићемо се да омогућимо целодневно паркирање и увођење месечних карти – рекао је Јован Беч, директор ЈКП „Паркинг сервис“.

Вредност радова на постављању овог објекта је око 16 милиона динара.

-Сама гаража је 20 милиона динара. Што се тиче монтаже, пројекта и транспорта, то је око 8 милиона, асфалтирање подлоге на којој стоји је 3 милиона и око 3 милиона су рампе и систем картица. Све је финансирано из сопствених средстава и нисмо се кредитно задужили. На задовољство свих који раде и грађана, то смо привели намени, и сада ће бити мало лакше за паркирање – рекао је Беч.

Навео је и да ће се у наредном периоду радити на уређењу простора иза објекта „Амана“, чиме ће додатно бити увећан број паркинг места у центру града.

Ј.В.