еПодунавље: ВУЧЕН: ЧУДИ МЕ ЖАЛБА СТОЈКОВИЋА НА ПРЕСУДУ ПРИВРЕДНОГ СУДА

Свако има право на правни лек, у складу са законом, али када се нешто егзактно докаже и неоспориво је, што доказује брзина доношења, једноставност и квалитет пресуде Привредног суда у Пожаревцу против „Паланка Промет“ доо, онда провидне жалбе указују искључиво на покушај куповине времена, ко зна из којих разлога, каже Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка.

Привредни суд у Пожаревцу првостепено је пресудио да се „Паланка Промет“ доо из Смедеревске Паланке, Звонка Стојковића, неосновано богатило, на рачун дечјег вртића „Чика Јова Змај“ и Општине Смедеревска Паланка. Према пресуди „Паланка Промет“ доо се обавезује да Општини исплати износ од 469.504,07 динара са законском затезном каматом на износ од 367.200, 40 динара почев од 28.12.2017. године и на износ од 102.303,67 динара почев од 04.01.2018. године па до коначне исплате, као и трошкове парничног поступка у висини од 70.000 динара.

– Према документацији којом располажемо и коју је, после налаза вештака, Привредни суд у Пожаревцу уважио, Стојковић је Предшколској установи „Чика Јова Змај“ из Смедеревске Паланке, коју је снабдевао намирницама и другом робом за потребе кухиње, као и општини Смедеревска Паланка, два пута наплатио исто потраживање. Не коментаришем пресуду, нити жалбу, само желим да укажем на модел понашања појединаца који су, док је Смедеревска Паланка тонула све дубље, манипулативно увећали своја богатства, каже Вучен.

У више случајева доказано је да се Стојковић не придржава закона, а пример је и објекат у Његошевој, за који је донето извршно решење о рушењу. Има индиција да су се манипулације дешавале и око објеката које је градила Фондација „Стефан Високи“.

– О случајевима који се још увек нису нашли пред државним органима, што никако не значи да неће, него је посао прикупљања документације обиман, не желим унапред да говорим. Наш посао је да све доведемо у ред и да појединци схвате да морају да раде по закону, чак иако сами за себе умишљено причају да су ‘катастарски власници Паланке’. Закон је исти за све, а на сваки притисак према запосленима у локалној самоуправи биће, у складу са законом, адекватно одговорено, истиче Вучен.

Вучен додаје да је Општински правобранилац, у одговору на жалбу Стојковића, констатовао признање Стојковића и потврду туженог да му је спорни износ уплаћен, те да се став туженог да је тај износ књижио као намирење текућих неизмирених обавеза дужника ПУ „Чика Јова Змај“ не може прихватити као основа, јер би за такву одлуку морао имати сагласност, односно споразум о компензацији од стране Општине и ПУ, које нема.

– Надам се да неће одједном да искрсне документ којег до данашњег дана нема, јер ће онда кривична пријава за утају пореза, која је у припреми, бити допуњена и озбиљном сумњом у друга кривична дела, не само Стојковића. Нећемо ништа да прејудицирамо, чекамо правоснажну пресуду, каже Вучен.

извор: www.epodunavlje.rs

 

Comments are closed.