ЦЗК: „ДОКТОР ШУСТЕР“ ПОЗОРИШТА „КРЕАТИВНИ ХАОС“

Представа „Доктор Шустер“ позоришта Креативни хаос из Смедерева, према тескту Душана Ковачевића, а у режији Невене Ракочевић, биће премијерно изведена у суботу, 22. јуна, у Великој дворани Центра за културу Смедерево, најављено је из ове установе.

-Драма Душана Ковачевића „Др Шустер“ враћа гледаоца у време деведестих година 20. века, „време слома“, друштвеног, моралног, културолошког. Прича о нестанку идеје света чији темељи су грађени на  честитости, поштењу, марљивости, врлини. Начин на који главни јунаци граде односе, размишљају о будућности, егзистира на граници апсурда. Снови, жеље, сећања и суштински важне, а неостварене тежње, граде ликове који покушавају да преживе у свету који, изгубивши ослонац, као да лебди у међупростору надреалног и збиље. Наизглед комичне ситуације имају тон дубоке трагике, а чињеница да трагови тог времена постоје и данас, само појачава утисак. Како се главни јунаци носе са свакодневицом,  да ли бирају сан или јаву ради лакшег преживљавања, и где их тај одабир на крају одводи, покушава да нам одговори ова изведба – наводи се у најави премијерног извођења.

У представи играју: Невена Мартић, Иван Бајчић, Урош Павловић, Алекса Вујовић, Јелена Стевановић, Стефан Николић, Марија Наранџић, Валентино Ољача, Милан Ранковић. Почиње у 20 сати, а цена улазнице је 150 дин.

СДН

 

Comments are closed.