E-Подунавље: ВУЧЕН: „Случај Звонко“ је увођење реда у Смедеревску Паланку

Рушење дела нелегално изграђеног објекта „Паланка Промет“ доо у Његошевој, власника Звонка Стојковића, јасна је порука да је закон исти за све, да се мора поштовати и да нико, ни под каквим околностима, неће бити изузет. Ми не улазимо у то како се неко обогатио, тиме нека се баве надлежни органи. Али, то што је неко богат не значи да може да има незаконите привилегије, каже председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

Вучен истиче да су забележени притисци на локалну самоуправу, што је резултовало персоналним променама оних који су „чак и давали назнаке да би могли да поклекну“. Он је истакао да је Смедеревска Паланка, после година смишљеног урушавања од стране оних које тајкуни подржавају, на путу апсолутног опоравка.

– Многе локалне самоуправе се суочавају са изазовима и често се налазе на мети богатих појединаца који врше притисак на њих да добију незаконите привилегије. Немојте да мислите да се то не дешава у Смедеревској Паланци. Када тајкуни у томе не успеју, покрећу кампању против локалне самоуправе не би ли дискредитовали оне који не желе да им омогуће противзаконит посао или неке олакшице у постојећем послу. Код нас су и финансирали и организовали опозиционе протесте, који су у међувремену тотално пропали, каже Вучен.

Он је додао и да ће бити испитана не само јавна набавка Предшколске установе „Чика Јова Змај“ са фирмом „Паланка Промет“, него и квалитет производа који се достављају вртићима, као и да ли је било притисака на запослене да дозволе да се на трпези нађу неадекватне намирнице.

– Обавештени смо да је фирми „Паланка Промет“ инспекција одузела ветеринарски број, као и да је против Стојковића поднета пријава. Поучени случајем из Ваљева, где је вртићу исти добављач достављао црвљива јаја и месо сумњивог квалитета и порекла, решили смо да проверимо све што је потребно. Све мора да буде по закону, а деца морају бити безбедна, истакао је Вучен.

Председник општине Смедеревска Паланка је најавио и да ће од надлежних органа и инспекција захтевати да провере све гласине о фирмама Звонка Стојковића, јер се нешто од тога, о чему се прича на улици, може врло лако утврдити „без много муке, на први поглед“.

 

Comments are closed.