еПодунавље: ДОНЕТО РЕШЕЊЕ О РУШЕЊУ ОБЈЕКТА „ПАЛАНКА ПРОМЕТ“ У ЊЕГОШЕВОЈ

Одељење за инспекцијске послове Општинске управе Смедеревска Паланка донело је Решење о извршењу, којим се налаже уклањања (рушење) незаконито изграђеног дела објекта габарита који одступа од одобрене пројектне документације и грађевинске дозволе „Паланка Промет“ доо.

Решењем грађевинског инспектора, на које изјављена жалба не одлаже извршење, које је постало извршно 27. априла, утврђује да „Паланка Промет“ доо није у року од 15 дана добровољно уклонило објекат у Његошевој улици, те ће рушење извршити треће лице, а трошкове ће сносити „Паланка Промет“.

„Паланка Промет“ знатно је одступила у габариту објекта у односу на грађевинску дозволу. Власник фирме Звонко Стојковић, који сам себе назива „катастарски власник Смедеревске Паланке“, сумњивим уговором закупио је део наведене парцеле у површини од 168,33м2, а повећањем габарита објекта заузео је површину од 252,82м2, без доказа о праву на исту.

Подсећамо да је Министарство пољопривреде, шумарства у водопривреде потврдило да је фирми „Паланка Промет“ доо одузело ветеринарски контролни број, да је овај објекат обрисан из регистра одобрених објеката, као и да је против одговорног лица Звонка Стојковића поднета пријава.

Управа за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде донела је 5. јуна 2019. године решење којим је утврђено да предузеће за унутрашњу и спољну трговину на велико и мало, угоститељство и пружање занатских услуга „Паланка промет ДОО“ Смедеревска Паланка не испуњава прописане ветеринарско-санитарне услове, односно опште и посебне услове за хигијену хране животињског порекла за делатност производње/складиштења/промета хране животињског порекла, пише у информацији коју су доставили локалним медијима.

„Паланка Промет“ је Предшколској установи „Милица Ножица“ у Ваљеву,у дужем временском интервалу, достављало црвљива јаја, лепљиво јунеће, свињско и пилеће месо непријатног мириса, некарактеристичне боје, неодговарајуће температуре, незадовољавајућег квалитета, месо које је препуно везивног ткива са доста масноће. Те намирнице, које дефинитивно нису за људску употребу, достављане су у неадекватној амбалажи, са непотпуном документацијом и лажним декларацијама, за које су произвођачи потврдили Ветеринарској инспекцији Колубарског округа да нису њихове.

С обзиром да се у конкретним случајевима не зна порекло меса које је Стојковић достављао кухињи ваљевског вртића, у којој се дневно припрема 6.500 оброка, надлежни органи су дужни да јавност упознају са информацијама одакле Стојковићу намирнице за које је, уз претње запосленима у вртићу, инсистирао да се нађу у дечјим тањирима.

Напомињемо да ваљевски вртић није изолован случај. Од надлежних органа очекујемо да се преиспитају све набавке „Паланка Промет“, због чињенице да Стојковић, доказано лошом робом без порекла, снабдева велики број предшколских, здравствених и других установа у Србији. И то не само из угла исправности намирница, него и кроз финансијске ефекте ове бескрупулозне афере.

Наставиће се…

извор: www.epodunavlje.rs