„ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА“: ЕЛЕКТРОМОТОРНА КОЛИЦА ЗА БРАЋУ ТОМИЋ ИЗ СМЕДЕРЕВА

Хуманитарно еколошка организација „Чепом до осмеха“ ће у четвртак, 20. јуна, уручити помагало браћи Томић из Смедерева.
-Чак ни високе температуре и врућине не представљају проблем и не спречавају волонтере удружења „Чепом до осмеха“ да буду веома вредни, хумани и да истрају у заједничком циљу свих нас, а то да је да помогнемо што већем броју деце и омладине. Управо због тога у четвртак путујемо у Смедерево, како би обрадовали браћу Томић, Кристијана и Младена, и уручили им 34. помогало, у њиховој породичној кући у Смедереву – наводи се у саопштењу ове организације.
И Кристијану (15) и Младену (21) дијагностификована је комбинација два типа мишићне дистрофије, због чега је Младен већ 14 година у инвалидским колицама, а Кристијану ходање са прогресијом болести бива све више ограничено, јер је у немогућности да се пење и да чучне.
-Кристијан је одличан ђак, воли да учи и да истражује нове области, заинтресован је за друштвене науке и шах, док је Младен веома успешан у коришћењу рачунара. Захваљујући пријатељима акције који су овога пута желели да остану анонимни, уручићемо им електромоторна колица, која ће им у великој мери олакшати вршење свакодневних обавеза и омогућити несметано обављање активности. Изузезно смо поносни и усхићени због чињенице да на акцију коју годинама успешно спроводи наше Удружење нико не може да остане равнодушан и да утичемо на подизање свести код људи, колико је међусобна толеранција, разумевање и подршка важна за изградњу социјално стабилног друштва – кажу у овом удружењу.

Отворен је нови конкурс за избор корисника за доделу помагала

Иначе, удружење „Чепом до осмеха“ је решило да прошири листу деце којој помажу и зато је отворен нови конкурс, па позивају све родитеље да пријаве своје дете. Све информације у вези са пријавом и условима конкурса заинтересовани могу пронаћи на следећем линку: http://cepomdoosmeha.org.rs/sr/vest/220/otvoren-je-konkurs-za-izbor-korisnika-za-dodelu-pomagala?fbclid=IwAR3oC90d1H6XNFGUQGIO4E5uhxcEfE5F_F96mbXxoQ3FKFIa1OhzGz9wZuU

СДН

 

Comments are closed.