ВЕСЛАЧ СМЕДЕРЕВА НА ПРВЕНСТВУ СВЕТА

Веслач Смедерева Никола Солдатовић учествоваће на јуниорском првенству света које се одржава у Токију од 7. до 11. августа. Смедеревски веслач обезбедио је визу за наступ на овом великом такмичењу после велике интернационалне Бледске регате одржане минулог викенда на Бледском језеру, саопштено је из ВК Смедерево. Солдатовић је у комбинованој посади четверца без кормилара Николом Коларевићем (Графичар), Славком Савићем (Црвена звезда) и Душаном Стевановићем (Данубиус) тријумфовао у обе трке.

-Првог дана српски четверац је имао нешто слабије време, али је и то било довољно за првом место – 6:28.35. Овог пута други је био четверац Партизана са нешто мање од четири секунде заостатка, а трећи су били Хрвати који су заостали за црно-белима 46 стотих делова секунде. Другог дана наша посада славила је у времену 6:24.74 испред Хрвата који су заостали нешто мање до шест секунди и прве посаде Партизана од којих су били бржи пуних десет секунди. Преостале три позиције заузели су четверци из Линца, Мађарске и Луцерна – наводе из клуба.

До краја месеца веслаче Смедерева очекују два велика такмичења. Идућег викенда, Александар Филиповић ће наступити у скифу на другом Светском купу у Познању у Пољској, а недељу дана касније Палић ће бити домаћин државног првенства у конкуренцији сениора, јуниора и кадета.

СДН

 

Comments are closed.