ПОЧЕО ЧЕТВРТИ МЕМОРИЈАЛ „ЗОРАН ПОПОВИЋ ПОП“, ТАКМИЧИ СЕ 28 ЕКИПА

На терену Веслачког клуба у Смедереву у петак увече отворен је четврти Меморијални турнир Зоран Поповић Поп.
Отворила га је Јована Поповић, Зоранова старија ћерка, захваливши се публици у име породице што је дошла да испрати почетак меморијала.
„Надам се да ћете и наредних вечери долазити јер ће турнир, захваљујући огромном интересовању фудбалера, потрајати. Захвални смо екипама што су се одазвале у оволиком броју, као и Градском фудбалском савезу што се придружио организацији, и свим пријатељима турнира.Ово је четврта година и надам се да ће та традиција да се настави“, рекла је Јована.
Новинар Спортског журнала, Радоје Глишић, подсетио је на фудбалску каријеру Зорана Поповића Попа , рекавши да је од малих ногу био опчињен фудбалом и да му је тај спорт обележио живот.
„Зоран је играо у подмлатку Црвене Звезде, његов таленат запазили су у врху српског фудбала. Нажалост, болест га је и тада вратила у Смедерево где је након лечења наставио каријеру. Бранио је боје многих клубова, а потом је и као тренер био успешан. Пролетер из Вранова увео је до тада у највиши ранг – зону Дунав. На клупи тог клуба остао је до последњих дана свог кратког живота“, рекао је Радоје Глишић и подсетио да је по одлуци Градског већа Смедерева 2016.године стадион у Вранову добио име Зоран Поповић Поп.
„Претходне три године овај меморијал је и оргнанизован у Вранову, а ево ове године, по први пут на овом прелепом и реновираном терену крај Дунава, наставља се традиција. Поп је то заслужио и масовност овог турнира то доказује“, казао је Глишић.
Минутом ћутања сви присутни одали су почаст Зорану Поповићу Попу. Почетним ударцем са центра терена, који је симболично извео Матеа Миленковић, Зоранов братанац, уследило је такмичење.
На турнир се пријевило чак 28 екипа. При извлачењу парова распоређене су у седам група по четири екипе. Синоћ је одиграно првих шест утакмица. Публика је, судећи по ономе што је приказано на терену, могла да се увери да је реч о квалитетним играчима што обећава добар турнир.
Меморијални турнир у знак сећања на Зорана Поповића Попа наставља се у суботу на терену код Веслачког од 19 до 23,30 часова . На програму је шест утакмица.
Подсећамо, наградни фонд износи 300.000 динара. Победничкој екипи припашће 200 000, другопласираној 60 000, док је за треће место предвиђено 40 000.
Осим новчаних награда организатори су припремили и пехаре за најбоље екипе и појединце и захвалнице.
Утакмице се, осим у случају кише, играју свако вече.

СДН

 

Comments are closed.