еПодунавље: МИНИСТАРСТВО ПОТВРДИЛО – „ПАЛАНКА ПРОМЕТ“ ОБРИСАНО, СТОЈКОВИЋУ ПРИЈАВА

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде потврдило је да је фирми „Паланка Промет“ доо одузело ветеринарски контролни број, да је објекат обрисан из регистра одобрених објеката, као и да је против одговорног лица Звонка Стојковића поднета пријава.

– Управа за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде донела је 5. јуна 2019. године решење којим је утврђено да предузеће за унутрашњу и спољну трговину на велико и мало, угоститељство и пружање занатских услуга „Паланка промет ДОО“ Смедеревска Паланка не испуњава прописане ветеринарско-санитарне услове, односно опште и посебне услове за хигијену хране животињског порекла за делатност производње/складиштења/промета хране животињског порекла, пише у информацији коју су доставили локалним медијима.

Очекујемо и реакцију надлежних државних органа који би случају Стојковић требало да приступе са посебном пажњом, с обзиром да је „Паланка Промет“ Предшколској установи „Милица Ножица“ у Ваљеву, у дужем временском интервалу, достављало црвљива јаја, лепљиво јунеће, свињско и пилеће месо непријатног мириса, некарактеристичне боје, неодговарајуће температуре, незадовољавајућег квалитета, месо које је препуно везивног ткива са доста масноће.

Посебан акценат стављамо на чињеницу да су те намирнице, које дефинитивно нису за људску употребу и које се никако не би смеле наћи у дечјим оброцима, достављане у неадекватној амбалажи, са непотпуном документацијом и лажним декларацијама, за које су произвођачи потврдили Ветеринарској инспекцији Колубарског округа да нису њихове.

С обзиром да се у конкретним случајевима не зна порекло меса које је Стојковић достављао кухињи ваљевског вртића, у којој се дневно припрема 6.500 оброка, надлежни органи су дужни да јавност упознају са информацијама одакле Стојковићу намирнице за које је, уз претње запосленима, инсистирао да се нађу у дечјим тањирима.

Напомињемо да ваљевски вртић није изолован случај, те очекујемо да се преиспитају све набавке „Паланка Промет“, због чињенице да Стојковић, доказано лошом робом без порекла, снабдева велики број предшколских, здравствених и других установа у Србији. И то не само из угла исправности намирница, него и кроз финансијске ефекте ове бескрупулозне афере.

Јавност занима како је Стојковић, од обичног болничког магационера и власништва земље само у саксијама родитељског стана, постао власник на десетине озбиљних некретнина, односно, како сам себе назива, „катастарски власник Смедеревске Паланке“.

извор: epodunavlje.rs

 

Comments are closed.