ГРАДОНАЧЕЛНИЦА КРИЈЕ УГОВОР СА КОРЕJЦИМА

Градоначелница Јасна Аврамовић одбила је да на последњој седници члановима Градског већа поднесе извештај о радовима на згради „Монопола“, као и уговор са корејским инвеститором, за кога се, наводно, објекат адаптира, сазнају „Смедеревске новине“.
Наиме, већници су, како би били упућени у реализацију посла, о коме су до сада само усмено обавештавани, захтевали допуну дневног реда овим извештајем, али је градоначелница Аврамовић то одбила.
Према незваничним сазнањима из Градске управе, основано се сумња да уговор са корејском страном уопште постоји.
-Градоначелница се све време позива на неко писмо о намерама, а знамо како су послови која је она по том принципу уговарала неславно завршавани. Непоштовање институција и нетранспаретност у раду нису новина за Аврамовићеву. Невероватно је да неко ко има јавну функцију утроши, до сада, више од 20 милиона буџетских средстава, без уговора или било каквих валидних гаранција – објашњава наш саговорник.
Тачка о којој је градоначелница одбила да извести Градско веће односи се на, како изгледа, неуспели покушај Аврамовићеве да један део простора у згради „Монопола“ изда једном корејском инвеститору, о чему су „Смедеревске“ раније писале. Због тога је и одлучила да средства из буџета утроши на адаптацију овог објекта, на којем су радови у току.
Према досад доступним подацима, за радове на згради „Монопола“ издвојено је укупно 17,3 милиона динара без ПДВ-а.  До сада су склопљена четири уговора – два која се односе на израду и уградњу фасадне столарије, један за санацију дела крова на овом објекту и један за извођење фасадерских радова.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.