ФЛЕГ ТУРНИР: ДВЕ ПОБЕДЕ И ЈЕДАН ПОРАЗ ДОМАЋИХ

Пионири „Бедема“, смедеревског клуба америчког фудбала, остварили су две победе и један пораз на флег турниру, који је по први пут одржан у нашем граду. Осим домаћина, учествовале су екипе из Краљева, Крагујевца и Јагодине. Из „Бедема“ истичу да је турнир протекао у најбољем могућем реду и да је Смедерево добило прелазну оцену за организацију истог, упркос томе што је због временских услова његово одржавање са помоћног терена крај Старе железаре, премештено у салу техничке школе.

-Иако малобројни, Смедеревци су показали, у правом смислу те речи, велику храброст, велико пожтрвовање и, као такви, успели да победе и више него убедљиво првака државе, Крагујевац, са 28:6. Публика није крила одушевљење, и на темељу те атмосфере, „Бедеми“ су победили далеко бројчано већи тим из Краљева 38:39. У трећем мечу наше момке је већ савладао умор, али су пружили и више него достојан отпор Јагодинцима, од којих су претрпели пораз од само једног поседа лопте: 22:19. Одушевљење игром и организацијом није крио ни селектор флег репрезентације Србије, Дарко Штаблер који је био наш гост на турниру у Смедереву, у коме је увек радо виђен гост – наводе из овог клуба.

На турниру су настпили Вук Стоиљковић, Лука Томић, Ђорђе Вујовић, Андрија Јевтић и Влада Јеремић.

-Пре свега бих се захвалио клинцима на невероватној борби и залагању. Они су свима показали како се игра за свој клуб и свој град. Наравно захвалио бих се екипама из Јагодине, Краљева и Крагујевца на фер и коректној борби. Презадовољан сам игром мојих момака. Сви до једног су дали 100% од својих могућности, што је најважније. За мене лично резултат није био у првом плану, битно ми је да се деца забављају, да им на терену буде лепо и када дођемо до тога, онда ће им резултат сам по себи доћи. Још једном бих се захвалио свима, али посебно мојим момцима на борбености и залагању – рекао је тренер флег екипе „Бедема“, Мирко Симић.

СДН

 

Comments are closed.