ДРУШТВО ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК НАГРАЂУЈЕ НАЈБОЉЕ

Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ организоваће у суботу, 1. јуна 2019. године, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, са почетком у 12.00 часова, традиционални свечани скуп поводом завршетка такмичарског циклуса.

-Том приликом Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ наградиће дипломама и вредним књигама ученике основних и средњих школа који су освојили прво, друго или треће место на окружном нивоу такмичења из књижевности (Књижевна олимпијада) и на окружном нивоу такмичења из српског језика и језичке културе. Такође, биће похваљени и награђени наставници који су ученике вредно припремали за такмичења учећи их да воле књижевност и да негују српски језик, правопис и језичку културу, a биће уручене и захвалнице свим директорима школа које су биле домаћини такмичења, као и захвалнице донаторима награда – најављују из овог Друштва.
 
У оквиру доделе награда наступиће и ученици ОШ ,,Бранко Радичевић“ из Лугавчине са представом ,,Докторка на селу“.
 
-На овај начин наше струковно удружење, које постоји шест година као одељак (подружница) Друштва за српски језик и књижевност Србије, жели да афирмише најквалитетније резултате у настави српског језика и књижевности и да јавно похвали знање, рад, залагање и ентузијазам које су ученици и наставници Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане исказали на такмичењима Друштва за српски језик и књижевност Србије.
 
Награде ће уручити Људмила Вуковић, председник струковног удружења наставника, а ученицима и наставницима ће се обратити и Миљана Кравић, петогодишњи председник стручног друштва, сада члан Управе Друштва за српски језик и књижевност Србије, која је 2013. године и покренула иницијативу за удруживање наставника и оснивање подружнице у Смедереву и Подунавском округу.
 
СДН
 

Comments are closed.