СМЕДЕРЕВАЦ НАЈБОЉИ ПОЛАЗНИК ОБРАЗОВНОГ ПРОГРАМА „ПОЛИТИКАС“

Смедеревац Јован Видојевић најбољи је полазник јубиларне, десете генерације образовног програма „ПолитиКАС“, који организују Фондација Конрад Аденауер и Београдска отворена школа. Овај двосеместрални образовни програм намењен је младим представницима политичких странака десног центра и умерене деснице и активистима организација грађанског друштва које у свом раду заступају те вредности, са циљем да полазницима пружи додатна знања из области савремене политичке теорије и праксе.

-Овај успех ми значи, пре свега јер сам стекао знања која ћу користити у свом ангажману везаном за социјална, друштвена и политичка питања. Осим тога, стекао сам искуство кроз радионице на којима смо увежбавали одређене вештине, попут јавног наступа и тимског рада. То што сам био део овог програма значиће ми и у смислу остварених конатаката са осталим полазницима, али и предавачима, од којих су неки успешни у политици – каже за „Смедеревске новине“ Јован Видојевић.

Додела сертификата и проглашење најуспешнијих уприличени су у просторијама Београдске отворене школе, а за све полазнике је организована и едукациона шетња на Калемегдану и Београдској тврђави. Одржано је још једно, специјално предавање по њиховом избору, на којем су говорили професор Владимир Павићевић и народни посланик Владимир Орлић.

-Жеља ми је да стечена знања искористим и у будућности радим на пројектовању нових државних мера у области социјалне политике, надам се да ћу у томе успети. То је онај део везан за професионалну каријеру. Пошто сам члан Српске напредне странке, у смислу политичког ангажовања, трудићу се да своје искуство искористим да радимо боље и квалитетније – рекао је Видојевић.

Јован Видојевић (29) је завршио средњу Техничку школу у Смедереву, а потом и „Социологију“ на Универзитету у Нишу, где је био најбољи и на редовним и на мастер студијама. Тренутно је запослен у Центру за социјални рад у нашем граду, као стручни сарадник.

Ј.В.

 

Comments are closed.