ВЕСЛАЊЕ: АЛЕКСАНДАР ФИЛИПОВИЋ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ

Смедеревски веслач Александар Филиповић браниће боје репрезентације Србије на предстојећем Европксом првенству у Луцерну које почиње у  петак, 31. маја, саопштавају из Веслачког клуба Смедерево. После зимских припрема, одличног резултата на ергометрима и злата освојеног на регати у Пија де Луку, Филиповић овај шампионат дочекује, после припрема на Пливском језеру, у одличном расположењу и покушаће да се у скифу домогне што бољег пласмана.

– Припреме на Пливском језеру, које су трајале 15 дана, су прошле одлично и у доброј сам форми. Мислим да би пласман у финале бити фантастичан успех, јер је конкуренција у скифу јака, има седморица веслача који се боре за медаљу. Недостаје само још веслач са Новог Зеланда па да буде Светско првенство – рекао је Филиповић, а наводи се у саопштењу.
Током припрема Филиповићев скиф је остваривао добра времена, али како он истиче, то не може да буде мерило.
– Тренинг је једно, а трка сасвим друго. Много ће зависити од жреба. До сада је пријављено 25 чамаца. Тачан број ће се знати у четвртак. Од ривала које познајем ту су Дамир Мартин из Хрватске, Ондреј Осињак из Чешке, скифисти Немачке, Литваније и Велике Британије.
Требало је да на овом шампионату учествује и Веселин Савић али је он морао да пропусти наступ у Луцерну због здравствених проблема.
Шампионат у Луцерну почиње у петак, квалификационим тркама, истог дана су репесажи, а у суботу се возе полуфинала. Финална надметања на програму су у недељу.

СДН

 

Comments are closed.