ТИФЛОЛОШКА ПОДРШКА СЛЕПОЈ И СЛАБОВИДОЈ ДЕЦИ

Савез слепих Србије, у сарадњи са смедеревском градском организацијом, у среду 29. маја, организује радионицу тифлолошке подршке слепој и слабовидој деци, ученицима и студентима, родитељима и касније ослепелим особама, која ће бити одржана у сали Градске управе Смедерево, са почетком  у 11 часова.

-Циљ сервиса је пружање континуиране подршке и оспособљавање особа оштећеног вида за занимања за која се школују или преквалификују за нека нова занимања на тржишту рада, као и постизање ближе сарадње са васпитно образовним установама, институцијама, издавачким и медијским кућама, ради подизања свести шире друштвене заједнице – наводе организатори.

Из Савеза позивају заинтересоване да потврде свој долазак, мејлом или телефоном, и напомињу свима који имају слепо или слабовидо дете на школовању да на скуп пошаљу неког ко са дететом ради и ко би могао да искуство у раду пренесе другима и укаже на проблеме са којима се школа сусреће.

Реализација радионице је омогућена захваљујући подршци Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. У раду ће учествовати представници Министарства просвете, дефектолог и представници Савеза слепих Србије.

Ј.В.

 

Comments are closed.