ПЕТ ЗЛАТНИХ МЕДАЉА ЗА СМЕДЕРЕВСКЕ ВЕСЛАЧЕ

Од укупно 17 посада, колико је Веслачки клуб Смедерево имао на регати Другог кола Купа Србије, одржаној на Ади Циганлији, чак 11 се попело на победничка постоља. Смедеревски веслачи освојили су 5 златних и по 3 сребрне и бронзане медаље.

-Веслачи Смедерева остварили су одличан резултат на регати другог кола Купа Србије.  Златне медаље освојили су у јуниорском скифу Никола Солдатовић,Вук Марковић у кадетском скифу, кадетски дубл скул Душан Поповић – Вељко Вукашиновић, кадетски четверац у саставу Петар Самарџија, Вук Марковић, Душан Поповић и Вељко Вукашиновић и кадеткиње у дубл скулу Милка Здјелар и Милица Младеновић. Сребрне медаље припале су Торбици и Јовановићу у сениорском дубл скулу, Теодори Стевановској у скифу у конкуренцији пионирки и Јовани Вучић и Милици Савић у дубл скулу, такође у конкуреницији пионирки. Бронзане медаље освојили су Веселин Савић у сениорском скифу, Петар Самарџија у кадетском скифу и Лазар Живковић и Вукашин Рајић у кадетском двојцу без кормилара – наводе у ВК Смедерево.

За пет дана у Луцерну почиње сениорско првенство Европе, а боје Србије и Веслачког клуба Смедерево браниће Александар Филиповић који ће наступити у скифу.

СДН

 

Comments are closed.