ШЕСТ ЗЛАТНИХ МЕДАЉА ЗА СМЕДЕРЕВСКЕ ВЕСЛАЧЕ

Такмичари Веслачког клуба Смедерево вратили су се са Београдске интернационалне регате, одржане протеклог викенда на Ади Циганлији, са шест златних и једном сребрном медаљом, саопштено је из овог клуба. Од 20 посада ВК Смедерево, које су се надметале у конкуренцији укупно 273 посада из Бугарске, Мађарске и Србије, чак њих седам успело је да се попне на победничко постоље.

Златна одличја освојили су мушки кадетски четверац скул у саставу Петар Самарџија, Вук Марковић, Душан Поповић и Вељко Вукашиновић, девојке у кадетском дублу Јована Вучић и Милица Савић, кадеткиње у дублу Милица Младеновић и Милка Здјелар, затим Милица Младеновић, Милица Пејовић, Теодора Стевановска и Милка Здјелар у кадетском четверац скулу, Вук Марковић у кадетском скифу и Душан Поповић и Вељко Вукашиновић у кадетском дублу. Сребро је припало Теодори Стевановској у скифу у конкуренцији пионирки.

Из ВК Смедерево најављују да до краја маја наше веслаче очекују два велика међународна такмичења, Светски куп у Половдиву и Европско првенство за јуниоре у Есену.

СДН

 

Comments are closed.