ВЕСЛАЊЕ: СМЕДЕРЕВСКИ КЛУБ У БЕОГРАДУ СА 20 ПОСАДА

Предстојећег викенда на Ади Циганлији биће одржана традиционална Београдска интернационална регата. Веслачки клуб Смедерево ће током дводневних надметања наступити са 20 посада, 12 првог дана и 8 другог дана, најављују из клуба.

-Веслачице Смедерева наступиће са 5 посада. Првог дана, у суботу ће на регатну стазу изаћи четверац скул у конкуренцији кадеткиња у саставу Милица Младеновић, Милица Пејовић, Теодора Стевановска и Милка Здјелар. Другог дана, Милица Пејовић ће веслати у кадетском скифу, а Теодора Стевановска у пионирском скифу. У дубл скулу ће наступити пионирке Јована Вучић и Милица Савић, а у конкуренцији кадета за што бољи пласман ће се борити Милка Здјелар и Милица Младеновић – наводе из ВК Смедерево.

У конкуренцији веслача наш клуб ће имати највише посада у скифовима.

-У конкуренцији кадета веслаће Вук Марковић, Петар Самарџија и Вукашин Рајић. Мирослав Јовановић и Тодор Марковић веслаће у јуниорском скифу, а Марко Торбица и Михајло Стојановић ће се опробати у сениорској конкуренцији – најављују из клуба.

У пионирском дублу ће наступити Вукашин Вујановић и Рајан Карнахан, а у кадетском двојцу без кормилара ће веслати Лазар Живковић и Марко Атанасијевић. ВК Смедерево ће имати и два чамца у кадетском дублу. Једну посаду ћиниће Душан Поповић и Вељко Вукашиновић, а другу Марко Атанасијевић и Лазар Живковић.

У недељу на регатну стазу излазе сениорски и јуниорски дубл у саставу Марко Торбица – Мирослав Јовановић и Константин Шујић – Тодор Марковић. Петар Самарџија Вук Марковић, Душан Поповић и Вељко Вукашиновић веслаће у кадетском четверац скулу, а у пионирском ће наступити Вељко Вујановић, Лазар Тасковић, Рајан Карнахан и Димитрије Вуковић – наводе из ВК Смедерево.

После прве регате одржане прошлог викенда, такође на Ади Циганлији, изабрани су најбољи јуниори који ће нашу земљу представљати на првенству Европе које ће се 18. и 19. маја одржати у Есену у Немачкој. Боје Веслачког клуба Смедерево браниће Никола Солдатовић и Андрија Јевтић у четверцу са кормиларом, у коме ће поред њих двојце веслати Вељко Матић из Партизана и Никола Коларевић из Графичара.

СДН

 

Comments are closed.