„ХБИС“ ГЕНЕРАЛНИ ПОКРОВИТЕЉ ТАКМИЧЕЊА МАШИНАЦА, ЈЕДНОМ ОД НАЈБОЉИХ ПОНУЂЕН ПОСАО У ЖЕЛЕЗАРИ

Под генералним покровитељством „HBIS GROUP Serbia“ у Техничкој школи у Смедереву одржано је 27. Регионално такмичење ученика четворогодишњих образовних профила машинске струке из области механике – статике, компјутерске графике и моделирања машинских елемената и конструкција. Компанија је обезбедила 9 награда, које су уручене најбољим ученицима за освојена прва три места у све три категорије, а један ученик из Велике Плане је добио награду изненађења од „HBIS“-а, саопштено је из ове компаније.

Такмичење у Техничкој школи је отворио Џао Каисинг – Енди, извршни директор за Инжењеринг и Технолошку подршку „HBIS Serbia“.
-Наша сарадња је заснована на дуалном образовању и многи ученици из ове школе су на пракси у нашим погонима. Надам се да ће они наћи своје место у нашој фабрици по завршетку школовања и да ће заједно са нама учинити да смедеревска компанија буде прави понос Србије. Наш фокус јесте на младим стручним људима који могу да дају свој допринос нашем развоју и увек ћемо бити ту да их подржимо и да им дамо шансу у томе – рекао је овом приликом Каисинг, наводи се у саопштењу.

Такмичење је окупило више од 50 ученика машинских школа и исто толико њихових наставника и ментора из више градова Србије, региона Исток. Награде најбољима је уручио Јовица Добрић, генерални менаџер Подршке производњи у компанији „HBIS GROUP Serbia“. Милану Ранђеловићу из Велике Плане је понуђен посао у компанији када заврши школовање, и то је била награда изненађења.

У категорији статике прво и треће место заузели су ученици Техничке школе из Врања Андрија Савић и Јован Тасић, док је други био Павле Ивковић из Техничке школе Зајечар. У категорији компјутерска графика најбољи је био ученик Техничке школе Никола тесла из Велике Плане Милан Ранђеловић, друго место заузео је Вељко Филиповић из техничке школе Раде Металац из Лесковца, док је треће место освојила ученица Техничке школе Смедерево Ивана Тацковић. У категорији машинских елемената и конструкција прва два места заузели су ученици техничке школе из Пирота Андрија Цветковић и Алекснадар Живковић, док је трећи био Димитрије Павловић из Техничке школе Никола Тесла у Великој Плани.

Из компаније је саопштено да су посебно похваљени ментори ових ученика, пошто су значајно допринели успеху најбољих. Такође, истакнута је и захвалност директору Техничке школе из Смедерева, Симу Ђорђијевском, као веома добром домаћину овог целодневног такмичења.

Ј.В.

 

Comments are closed.