СТРЕЉАШТВО: ЈАСМИНИ МИЛОВАНОВИЋ ДВА ЗЛАТА И СРЕБРО НА ТУРНИРУ „ИШТВАН ПОЉАНАЦ“

Јасмина Миловановић, репрезентативка Србије из Смедерева, освојила је три медаље на тродневном, петом Међународном меморијалном турниру „Иштван Пољанац“, који је одржан протеклог викенда у Атлетској дворани у Београду, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

Најпре је у микс тиму са рођеним братом Димитријем Гргићем, такође репрезентативцем Србије, освојила сребро ваздушним пиштољем. Златом су се окитили актуелни освајачи бронзане медаље са последњег Европског првенства Зорана Аруновић и Дамир Микец, а треће место је освојио бугарски пар Адиел Илиева и Самуил Донков.
Другог дана у борби за најсјајније одличје пиштољем за даме Јасмина Миловановић је практично изненадила највећег фаворита Зорану Аруновић (Олимпик 011, Београд), која је овај пут око врата окачила сребро. Трећа је била Адиел Илијева (АП Спорт, Пловдив).
Јасмина Миловановић је и трећег дана турнира доминирала у финалу пиштољем за даме и убедљивим тријумфом „упуцала“ прво место. Сребро је припало јуниорки „Новог Сада 1790“ Катарини Марицки, а треће место Бугарки Адиел Илијевој. Зорана Аруновић, која је у суботу била друга, у недељу није гађала.
Турнир, у знак сећања на Иштвана Пољанца, дугогодишњег тренера и председника Стрељачког клуба „Академац“, одржан је у Атлетској дворани на Бањици, а организују га овај клуб и Војна академија. Сем српских и бугарских учествовали су и стрелци из Мађарске, Македоније и Босне и Херцеговине.

Наредне седмице на стрелишту у Спортској хали Смедерево одржаће се седмо последње коло Смедеревске лиге у стрељаштву, а Јасмина Миловановић ће учествовати на другом Светском купу у сезони, који ће бити одржан у Пекингу од 23. до 28. априла.

СДН

 

Comments are closed.