MEMORIJALNA GALERIJA „DUŠAN STARČEVIĆ“ OBJAVILA KONKURS „ČOVEKOV NAJBOLJI PRIJATELJ – PAS, KONJ“

 

Memorijalna galerija „Dušan Starčević“ iz Smederevske Palanke objavila je konkurs „Čovekov najbolji prijatelj – pas, konj“, a izabrani radovi biće predstavljeni publici 15. juna u 20 časova, za kada je najavljeno otvaranje istoimene manifestacije.

Organizatori pozivaju zainteresovane autore da svoje radove šalju do 20. maja, na adresu Sinđelićeva 9, 11420 Smederevska Palanka. Pravo učešća imaju umetnici od 16 do 45 godina. Dozvoljene su sve tehnike vizuelne umetnosti i dimenzije formata, a  učesnici su u obavezi da pošalju po dva rada. Uz priložene radove potrebno je dostaviti ime i prezime, biografiju, kontakt telefon i mejl adresu, kao i naziv rada i godinu njegovog nastanka.

Izbor radova sačiniće Umetnički savet memorijalne galerije. Rezultati konkursa biće objavljeni 30. maja, a izabrani umetnici biće obavešteni putem mejla. Organizatori navode da će na konkursu biti dodeljene i nagrade sponzora, koje nisu novčane. Takođe, nagrađeni umetnice svoje radove ostavljaju u vlasništvu memorijalne galerije, a umetnici čiji radovi budu izloženi ostavljaju galeriji po jedan rad. Umetnicima koji nisu izabrani radovi će, navode iz galerije, biti vraćeni o njihovom trošku. Memorijlna galerija „Dušan Starčević“ u obavezi je da izabranim umetnicima obezbedi po jedan katalog i medijsku promociju. Sve informacije se mogu dobiti putem telefona 060-3137388 ili mejla: memgaldusan@gmail.com.
Izložena dela publika će moći da vidi do 5. jula.

J.V.

Comments are closed.