МЕМОРИЈАЛНА ГАЛЕРИЈА „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ ОБЈАВИЛА КОНКУРС „ЧОВЕКОВ НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ – ПАС, КОЊ“

 

Меморијална галерија „Душан Старчевић“ из Смедеревске Паланке објавила је конкурс „Човеков најбољи пријатељ – пас, коњ“, а изабрани радови биће представљени публици 15. јуна у 20 часова, за када је најављено отварање истоимене манифестације.

Организатори позивају заинтересоване ауторе да своје радове шаљу до 20. маја, на адресу Синђелићева 9, 11420 Смедеревска Паланка. Право учешћа имају уметници од 16 до 45 година. Дозвољене су све технике визуелне уметности и димензије формата, а  учесници су у обавези да пошаљу по два рада. Уз приложене радове потребно је доставити име и презиме, биографију, контакт телефон и мејл адресу, као и назив рада и годину његовог настанка.

Избор радова сачиниће Уметнички савет меморијалне галерије. Резултати конкурса биће објављени 30. маја, а изабрани уметници биће обавештени путем мејла. Организатори наводе да ће на конкурсу бити додељене и награде спонзора, које нису новчане. Такође, награђени уметнице своје радове остављају у власништву меморијалне галерије, а уметници чији радови буду изложени остављају галерији по један рад. Уметницима који нису изабрани радови ће, наводе из галерије, бити враћени о њиховом трошку. Меморијлна галерија „Душан Старчевић“ у обавези је да изабраним уметницима обезбеди по један каталог и медијску промоцију. Све информације се могу добити путем телефона 060-3137388 или мејла: memgaldusan@gmail.com.
Изложена дела публика ће моћи да види до 5. јула.

Ј.В.

 

Comments are closed.