ВЕСЛАЊЕ: ДВА ПРВА МЕСТА НА ДВА ТАКМИЧЕЊА

Смедеревски веслач Александар Филиповић освојио је златну медаљу у скифу на 33. Међународној меморијалној регати „Паоло Д Алоја“ одржаној протеклог викенда у Италији, са постигнутим временом 7:16:39. Други је био Румун Михаи Чурита, а на трећем месту се нашао Швајцарац Нико Сталхберг, прошле године освајач златне медаље на Европском првенству, саопштили су из ВК Смедерево.
Минулог викенда у Загребу је на Јаруну одржана 36. Међународна регата „Кроација опен“. У врло јакој конкуренцији, кадетски четверац скул веслачког клуба Смедерево у саставу Петар Самарџија, Душан Поповић, Вук Марковић и Вељко Вукашиновић, тријумфовао је у времену 6:29.16.
У велико финале пласирао се и јуниорски четверац у коме је поред смедеревских веслача, Андрије Јевтића, Мирослава Јовановића и Николе Солдатовића, веслао и Никола Коларевић из Графичара. Они су на крају морали да се задовоље шестим местом у великом финалу.
Регата у Загребу била је прва критеријумска за састав јуниорске репрезентације Србије која ће учествовати на ЕП за јуниоре које ће се одржати 18. и 19. маја у Есену у Немачкој. Друга критеријумска регата за јуниоре биће одржана 26. и 27. априла у Београду пред и за време прве регате Купа Србије, наводе из нашег веслачког клуба.

СДН

 

Comments are closed.