ВЕСЛАЧИ У ИТАЛИЈИ И ХРВАТСКОЈ

Веслаче Смедерева наредног викенда очекују два велика такмичења на којима ће наступити кандидати за састав сениорске и јуниорске ререзентације Србије, најављују из Веслачког клуба Смедерево.
Сениори одлазе у Пиа де Луко, на велика међународну регата у Италији, а боје нашег клуба браниће Александар Филиповић који ће се опробати са Мачковићем из ВК Палић у дубл скулу. Иако је у Италију требало да отпутује и европски првак из Београда Веселин Савић, због болести је напустио један део тренажног процеса, па ће остати у Смедереву.
На традиционалној регати Кроација опен Веслачки клуб Смедерево наступиће са осморицом веслача, четворицом кадета, тројицом јуниора и једним млађим сениором. Ово је, као и претходних година, критеријумска регата за састав јуниорске репрезентације за првенство Европе. Од јуниора наступају Никола Солдатовић, Мирослав Јовановић и Андрија Јевтић.
–Никола Солдатовић првог дана весла са Коларевићем из Графичара у двојцу, а Јовановић и Јевтић наступиће у другом двојцу. Другог дана њих четворица веслаће у четверцу без кормилара. Од кадета, Вук Марковић првог дана весла скиф за јуниоре, а другог дана ће веслати у четверац скулу за кадете Душаном Поповићем и Вељком Вукашиновићем који ће првог дана веслати дубл скул за кадете,а Петар Самарџија ће им се придружити другог дана у четверац скулу за кадете. Биће ту и Марко Торбица који ће првог дана веслати у скифу за млађе сениоре, а другог дана такође у скифу али за сениоре – најављује Саша Драгутиновић.

СДН

 

Comments are closed.