САРАДЊА HBIS-а И ФАКУЛТЕТА ЛИКОВНИХ УМЕТНОСТИ

Директор компанија HBIS Group Serbia Сонг Сихаи и декан београдског Факултета ликовних уметности (ФЛУ) Димитрије Пецић, потписали су 9. априлa уговор о међусобној сарадњи ове две организације, саопштено је из ове компаније.

„Компанија има одличну сарадњу са неколико факултета Београдског универзитета, подржава школовање младих, талентованих људи, пре свега техничких струка, од којих неки у фабрици обављају и стручну праксу или су наши стипендисти. Сарадња са ФЛУ показује да смо спремни да подржимо изузетне студенте и из других области. Многа знања и таленти младих могу да буду примењени у нашој компанији, а нама је циљ да им дамо шансу и да образовани и стручни људи остану у Србији и овде граде своју будућност“, рекао је тим повом Сонг Сихаи, а наводи се у саопштењу прослеђеном медијима.

Потписани уговор студентима вајарства овог факултета ће омогућити стицање стручне праксе у српској железари, као део њиховог школског програма, где ће имати прилику да се упознају са различитим начинима обраде метала. Студенти ће од лима из железаре и уз помоћ запослених и опреме, у радионицама компаније израђивати уметничке скулптуре и учествовати у пројектима који су део истраживачког рада када је реч о скулптури у металу. Машинбравари, вариоци, металостругари и други запослени у HBIS Group Serbia ће помагати студентима у обављању занатских радова неопходних у процесу израде ових скулптура, наводи се у саопштењу.

Додаје се и да ће у првој групи, од 9. до 19. априла, радове у фабрици израђивати студенти докторских уметничких студија и мастер студија вајарства и студенати 4. године основних студија вајарства. Консултације са студентима током рада обављаће професори Габријел Глид и Драган Рајшић.

СДН

 

Comments are closed.