НАШЕМ СУГРАЂАНИНУ АЛЕКСАНДРУ ПОТРЕБНА ПОМОЋ: ЗДРАВЉЕ УГРОЖЕНО, ДВЕ ГОДИНЕ БЕЗ ДИЈАГНОЗЕ

Смедеревац Александар Зотовић (37) већ две године има здравствене проблеме, осећа несносне болове у ногама, принуђен је да користи штаке, а све то време, иако је обишао бројне клинике, није му постављена дијагноза. Стање се погоршава из дана у дан, а све већи су и материјални проблеми, пошто је због лошег здравственог стања остао без радног места у рафинерији нафте Панчево, где је био запослен до 2017. године, када се разболео.
-Пре две године осетио сам несносне болове у пределу кука и дуж леве ноге, затим свраб, што је довело до гнојне упале. Од тада је почела блокада нерава. Обратио сам се лекарима у нашем граду који су констатовали ишијас, али се касније испоставило да је дата погрешна дијагноза. Од тада водим битку са непознатом болешћу – објашњава наш суграђанин.
С обзиром на то да је остао без посла, његова мајка Славица, чија је пензија око 20.000 динара, подигла је кредит од 160.000 динара за његово лечење. Пријатељи су му помогли са још око 700 евра, али, испоставило се, то није довољно.
-После извесног времена сам почео да пијем лекове које су ми приписали лекари, а потом сам примао ињекције и то је трајало око два месеца. Било ми је све горе и горе, ништа се није повлачило и једног дана ми је то пукло и почео је да цури гној. Одлучио сам да лечење наставим на једној приватној клиници у нашем граду, у нади да ће ми утврдити дијагнозу и обезбедити адекватно лечење – наводи Александар и наставља:
-Платио сам преглед око сто евра, а нисам сазнао од чега сам болестан. Речено ми је да имам дерматитис. Дали су ми упут да се обратим болници Др. Драгиша Мишовић на Дедињу, а са Дедиња су ме вратили у Смедерево где сам у болници лежао два дана. Доктор са Дедиња ми је рекао да имам фистулу.

Потом је, каже, одлучио да оде на Војно-медицинску академију и тамо настави лечење. Ни то није било успешно. Тврди да је од тада потрошио доста новца за лечење, јер је ишао од једног до другог хирурга и да му је здравље све лошије, а што је најгоре нема дефинисану дијагнозу.

-Од ишијаса, преко дерматитиса, дошли смо до фистуле. Имам и слабу циркулацију. Почели су да ме превијају сваког дана. Сазнао сам да операција фистуле кошта око 72. 000 динара, а ја за то немам новац – сведочи Зотовић.

Недавно је, због ситуације у којој се налази, помоћ покушао да добије и путем друштвених мрежа и сакупи новац, пре свега, за преглед на магнетној резонанци. Иако каже да се дуго ломио да ли да уопште предузме овај корак, свестан чињенице да је и много болесне деце којој је неопходна помоћ, објашњава да је пресудила енергија да се избори са стањем у коме се нашао.

Уколико можете и желите да помогнете суграђанину Александру Зотовићу, то можете учинити уплатом новчаних средстава на рачун његове мајке Славице Зотовић 200-80044585-49, адреса Бранка Миљковића 25, 11300 Смедерево.

Ј.В.

 

Comments are closed.