ПРОБНИ ПОПИС СТАНОВНИШТВА – У ВОДЊУ

Село Водањ налази се на списку 51-ог насељеног места у којима ће, почев од данас до краја априла, бити обављен пробни попис становништа, објављено је на страници Републичког завода за статистику. Основни циљ, како је наведено, је да се правовремено тестирају сва припремљена методолошка, организациона и информатичка решења за спровођење Пописа становништва, домаћинстава и станова 2021. године.
Пробни попис ће бити обављен на узорку од 260 пописних кругова, а биће тестиране две методе прикупљања података.
-Самопописивање путем интернета (ЦАWИ), биће организовано у периоду од 1. до 7. априла 2019. године, у изабраним пописним круговима на територији града Београда, Новог Сада и Ниша. Теренско прикупљање података, помоћу лаптопова, спроводи се у свим изабраним пописним круговима од 1. до 30. априла 2019. године, осим у граду Београду, Новом Саду и Нишу, где се теренско пописивање организује у периоду од 8. до 30. априла – саопштено је из Републичког завод за статистику.
Акција пробног пописа спроводи се уз финансијску подршку Европске уније и део је припрема за Попис становништва, домаћинстава и станова 2021. и неће обухватити целокупно становништво већ само око 20.000 домаћинстава и око 50.000 лица у изабраним деловима појединих насељених места.

Ј.В.

 

Comments are closed.