СКУПШТИНА ГРАДА: НОВА КАДРОВСКА РЕШЕЊА

Осим избора Дејана Стошића на место заменика градоначелника, одборници локалног парламента изабрали су данас и нову чланицу Градског већа. Уместо Владимира Јањића који је поднео оставку, за ресор просвете од сада ће бити задужена Светлана Михајловић.

-Ја сам у петак добила предлог Српске напредне странке од стране председнице одборничке групе Весне Киш Костић. Српска напредна странка предлаже Дејана Стошића за заменика и Светлану Михајловић за члана Градског већа. Ја сам градоначелник изабран на листи „Алкександар Вучић – Србија побеђује“ и свакако поштујем одлуку Српске напредне странке, која је најбројнија у овој скупштини – рекла је Аврамовићева.

Међу кадровским променама које је Скупштина града разматрала, нашла се и одлука о именовању Весне Јанковић за директорку ЈП „Урбанизам“ која ће на челу овог предузећа заменити Милоша Гардашевића. Разрешени су и именовани председници Надзорних одбора „Водовода“ и „Апотеке“.

Осим тога, одборници су разматрали и низ одлука из делокруга комуналних делатности, усвојили предлог одлуке о изменама и допунама статута града, као и одлуке о правима социјалне заштите у Смедереву. Усвојен је и извештај о спровођењу мера пољопривредне политике и политике руралног развоја за прошлу, као и предлог програма подршке спровођењу пољопривредне политике и политике руралног развоја за ову годину. Прихваћена је и одлука којом ће локална самоуправа постати власник 10 хектара земљишта које припада касарни на Царини, за шта ће из градског буџета бити издвојено 1,3 милиона евра.

Одборници опозиције напустили су заседање још током расправе о првој тачки дневног реда, након што је четворо грађана који су присуствовали седници, заједно са њима, развукло транспарент „1од5милиона“, када је, да би напустили салу, проглашена петоминутна пауза. Бојкот рада локалне скупштине образлажу чињеницом да владајућа већина одбија да расправља о битним темама за град Смедерево, попут проблема загађености ваздуха.

Ј.В.

 

Comments are closed.