ДИРЕКТОРКА ВЕСНА ТРОШИЛА НОВАЦ КОРИСНИКА УСЛУГА ДОМА ЗА СТАРЕ

После смене Весне Стефановић, која је до скоро била директорка Дома за смештај старих лица у Смедереву, на видело испливавaју махинације, због којих је, између осталог и померена са тог места. Своју позицију користила је за остваривање личне користи, али су посебно поразне тврдње да је осим штете коју је нанела овој установи, Стефановићева оштетила и поједине кориснике.
Како „Смедеревске новине“ сазнају, поред солидне плате коју подразумева место директора и „бенефиција“ које је обилато остваривала користећи јавни буџет, она је за личну употребу трошила и новац који су установи остављале породице корисника Дома за смештај старих лица.
-У установи су смештена лица којима је потребна посебна нега, имају здравствене проблеме, неки од њих не могу да се крећу, неки су дементни. Због тога нису ретке ситауције да породице корисника које бораве у дому, осим што плаћају редовну цену смештаја, остављају и новац за разне друге потрепштине у случају да њиховим најмилијима још нешто затреба. Тако је остављено директорки Весни Стефановић 1.200 евра намењених за трошак у кантини, а она је тај новац, испоставило се, потрошила на себе – тврди наш извор упућен у овај случај.
Наш портал раније је објавио да је средствима установе на чијем је челу била, Весна Стефановић измиривала рачуне за мобилни телефон свој и своје ћерке, па испада да су грађани плаћали њихове приватне разговоре. Осим тога, како сазнајемо, Стефановићева је, пошто је смењена са челне позиције Дома за смештај старих лица, са собом однела и лаптоп који је у власништву ове установе, односно присвојила као личну део јавне имовине.
Како сазнајемо, још увек се проверава пословање установе и утврђује деловање Стефановићеве, а могуће је да само због ових ствари, против ње буде поднета кривична пријава.

Ј. Шешлак